USA: meer dan een 'dream'

Van grootstad tot dorpje in 'the middle of nowhere', van jazz uit New Orleans tot stevige rock, van het ijzige Alaska tot het snikhete zuiden, van de Rocky Mountains tot immense graanvelden: de Verenigde Staten bieden het allemaal. Het is ook het land waar Halloween, Thanksgiving en de prom niet ongemerkt voorbij gaan.

De contrasten, de smeltkroes van culturen en de uitgestrektheid maken het moeilijk om over dé VSA te spreken. Er een jaar het wel en wee van een gezin meemaken leert je dat hun levensstijl toch behoorlijk verschilt van de Belgische. Je ontdekt er het patriottisme, de verschillende accenten, de multiculturaliteit, de jongerenbijeenkomsten in de fastfoodrestaurants...

Je gaat er naar een plaatselijke 'high school', waar je grotendeels zelf je lessenpakket kan samenstellen. Dit is dé kans om enkele nieuwe en ongewone lessen te volgen. De school is ook de plek bij uitstek om je aan te sluiten bij één van de talrijke clubs (sport, theater, dans, muziek, fotografie, jaarboek, schoolkrant en zoveel meer)

Hoofdstad: Washington DC

Taal: Engels, Spaans 

AFS-aanbod in de Verenigde Staten: