years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

Voor een uitwisseling naar Hong Kong mag je niet afgestudeerd zijn.

Leeftijdsvoorwaarden: je bent geboren tussen 24 maart 2002 en 24 augustus 2003.

“De heimwee was groot. Te groot om deze zomer niet terug te keren naar Hong Kong. (…) Het was alsof ik nooit was weggeweest. Met de begroeting “Waaaaaah, you soo bwond!!!” voelde ik mij onmiddellijk weer thuis en zelfs Popo, mijn koppige gast-oma, moest toegeven dat ze blij was mij terug te zien. Camera’s werden weer bovengehaald – we zijn in China, hoe kon het ook anders – en ons blijde weerzien werd vastgelegd met een reeks flitsen. Blijkbaar was mijn terugkomst iets om te vieren en in Hong Kong worden bij dat feesten verdacht vaak uitgebreide maaltijden betrokken. Sweet sour pork chop, chicken feet, dim sum en nog een pak andere lievelingsgerechten werden door een nogal enthousiaste Popo in mijn kommetje geschept, tot zelfs zij merkte dat bij de eerstvolgende hap mijn maag het zou begeven.”

Het schooljaar loopt van september tot juni. Motivatie en inzet zijn erg belangrijk. Discipline en respect voor leerkrachten zijn twee basiswaarden. AFS-studenten volgen meestal les in een overheidsschool. Zij bieden twee richtingen aan: kunst en wetenschappen. De meeste lessen worden in het Kantonees gegeven. Je medeleerlingen zullen waarschijnlijk wat jonger zijn dan jij, ongeveer 16 jaar.

Na de lessen kan je terecht in een van de vele sportclubs, discussiegroepen, toneel- of geschiedenisverenigingen. De studenten worden aangemoedigd om vrijwilligerswerk te doen om zo meer betrokken te geraken bij hun gastgemeenschap en hun blik op het leven in Hong Kong te verrijken.