Argentinië – het land van Maradonna en Astor Piazzola – is het tweede grootste land van Zuid-Amerika en heeft een overweldigende fauna en flora. Je vindt er contrasterend natuurpracht zoals regenwouden en gletsjers. Buenos Aires, de hoofdstad, heeft een levendige culturele scene. De meeste Argentijnen zijn afstammelingen van Spanjaarden en andere Europese inwijkelingen en er leven ook nog enkele Indianenstammen in Argentinië.

Belangrijk om weten is dat AFS Argentinië ook studenten plaatst in Uruguay, meestal rond Montevideo of Punta del Este. Uruguay is als land iets meer welvarend en Europees dan Argentinië, en om die reden ook wat duurder om te leven. AFS kan niet garanderen in welk land je juist terecht zal komen. Hou hiermee rekening als je je keuzes opgeeft.

Gastgezin en gemeenschap

Er is geen één Argentijnse levensstijl, deze verschilt van regio tot regio. Je kan in de meest zuidelijke provincie Tierra del Fuego terechtkomen, in de noordelijke provincie van Jujuy, en net zo goed in het hartje van Buenos Aires. De meeste gastgezinnen behoren tot de middenklasse en wonen in -kleine of grote- steden. Slechts een beperkt aantal studenten wordt in landelijk gebied geplaatst.
De familie neemt een belangrijke plaats in binnen de Argentijnse samenleving. Meestal werken beide ouders en komen ze ’s middags naar huis om te lunchen en voor een korte siësta. Grootouders blijven nauw betrokken bij het gezin en wonen vaak in hetzelfde huis. Ouders zijn beschermend tegenover hun kinderen, vooral tegenover dochters. Ze weten graag waar, wanneer en met wie hun kinderen uitgaan.

A photo posted by João Antunes (@j_vantunes) on Mar 7, 2016 at 1:21pm PST

Host Family & Community

Parents and children tend to have an open relationship in which they discuss their opinions and plans, and the parents usually have the final say. Don’t miss out on the family dinners and the opportunity to improve your Spanish while chatting about the events of the day. 

School

Je zal lessen volgen in een publieke of private school, in het laatste of voorlaatste jaar met klasgenoten van 16 à 17 jaar. Het schooljaar loopt van midden maart tot begin december. Een schoolweek loopt van maandag tot vrijdag. Je gaat ’s morgens of ’s middags naar school. Sommige scholen geven ook volle dagen les. Na school nemen je vrienden je vast en zeker mee op sleeptouw.
De vakken die je volgt, hangen af van de school waar je geplaatst wordt. Uiteraard wordt bij de plaatsing rekening gehouden met je interesses en achtergrond, maar je kan geen vakken kiezen.

A photo posted by Arina (@tripsteps) on Mar 15, 2016 at 11:17am PDT

A photo posted by João Antunes (@j_vantunes) on Jun 21, 2016 at 9:44am PDT

Taal

Spaans is de officiële taal in Argentinië. Je moet geen Spaans kennen om deel te nemen aan een uitwisseling in Argentinië, maar een basiskennis Spaans kan je wel helpen in het begin.

Eten

Argentijnen eten heel veel vlees, vooral rund. Tijdens sociale bijeenkomsten staat er heel vaak parillada op het menu, een mixed grill van rundsvlees. Andere populaire gerechten zijn milanesas of gepaneerd vlees en empanadas. Qua zoetigheden zijn de Argentijnen dol op dulce con leche. In tegenstelling tot de meeste andere Latijns-Amerikaanse keukens, is de Argentijnse keuken niet pikant en zijn er Italiaanse invloeden terug te vinden.

A photo posted by Zuz Ther (@suzanthe) on Jun 25, 2016 at 4:51am PDT

Ontdek beschikbare programma's in Argentinië & Uruguay