years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

Ierland is een prachtig land; veilig, vriendelijk, Engelstalig, rijk in geschiedenis en in cultuur. Van levende, bruisende steden tot een buitengewoon platteland – een magische plek om te ontdekken. Daarbij is het ook een iconische plaats om te verblijven en jezelf onder te dompelen in betekenisvol vrijwilligerswerk.

Het duurzame boerderij- & caféproject vindt plaats in het hart van landelijk Ierland, zo’n 45 minuten verwijderd van Cork, de 2de grootste stad van Ierland. Omringd door een pittoresk landschap met glooiende heuvels, bergen, rivieren en watervallen. De boerderij focust op de ontwikkeling van internationale vrijwilligers bij boerderij- en milieuactiviteiten maar ook op het verkopen van boerderijproducten (groenten, eieren, yoghurt, vlees) in het café van de boerderij in Cork City, een bruisende en uitnodigende stad.

De boerderij maakt deel uit van een 18de-eeuws domein. Het 250 jaar oude Georgiaans huis met mooie tuinen, velden en bossen, inclusief een historische Victoriaanse ‘wall garden’. Het project wil dit uniek Iers erfgoed bewaren, gebruik makend van duurzame land- en tuinbouwmethodes. De boerderij produceert groenten in de zomer, maar ook vlees (rund en lam). Het project focust ook op het behoud van biodiversiteit in zijn bossen door het bouwen van vleermuiskasten, zand voor bijen, planten van oorspronkelijke bomen,… Deze bossen maken deel uit van een nationaal ‘Native Woodlands Conservation’ programma. De boerderijwinkel en het café bieden inwoners van Cork producten aan van lokale boerderijen en bouwen op die manier bruggen tussen de stad en het platteland. Tegelijkertijd promoten ze de consumptie van lokale gezonde producten in een land waar groenten merendeels ingevoerd worden.

Dit project heeft nood aan vrijwilligers het hele jaar door om te helpen bij landbouw-, erfgoed- en onderhoudsactiviteiten, maar ook in de boerderijwinkel en het café in Cork.

Vrijwilligerswerk:
De zomermaanden vragen om meer nadruk op de tuinieractiviteiten zoals het onderhouden van de organische groentetuin en omliggende velden. Het grootste deel van de dag spendeer je dan ook buitenshuis. De koudere wintermaanden omvatten activiteiten zoals bomen planten, onderhoud van paden en de stenen muren en brandhout sprokkelen. Op regenachtige dagen blijf je binnen en help je mee schilderen, schrijnwerken en algemene klusjes op te knappen. Bij de aankomst krijgen vrijwilligers alle types werk te zien. Daarna kan je zelf beslissen welk type je zelf het leukst vindt. Vrijwilligers veranderen ook vaak van taak voor wat afwisseling en krijgen zo de kans om over veel verschillende aspecten van het plattelandsleven te leren. Er zijn gewoonlijk 4 tot 10 internationale vrijwilligers op hetzelfde moment op het project aanwezig.

Vrijwilligers hebben ook de mogelijkheid om te helpen in het café van de boerderij, dat te vinden is in het centrum van Cork City. Dit deel van het vrijwilligerswerk is optioneel maar velen doen het met plezier voor gemiddeld 2 dagen per week. Verplichtingen zijn onder andere het omgaan met klanten, koffie zetten, het verkopen van boerderijproducten en het proper houden van het café. Transport zal voorzien zijn om de stad binnen en buiten te geraken. Verder delen de vrijwilligers ook nog de kook- en schoonmaakverplichtingen op het project.

Taken variëren van het seizoen en het weer, maar kunnen omvatten: tuinieren en bomen planten, voederen van dieren, yoghurt maken, bouwen van een stenen muur, onderhouden van doorgangen, bezoeken van de farmers’ market in Cork om boerderijproducten te verkopen, helpen met het café in Cork City (koffie zetten, bedienen van klanten, schoonmaken en huishoudelijke taken)

Het aantal uren werk per week is gemiddeld 30 tot 35 uur. Per dag helpen vrijwilligers 5 tot 7 uur mee aan het project, en dat voor 5 dagen per week. Er wordt verwacht dat vrijwilligers proactief bezig zijn met hun taken en initiatief durven tonen. Al werkend op een boerderij, mag je verwachten veel tijd buiten door te brengen in zowel zonnige als regenachtige/koude omstandigheden, dus aangepaste kledij is essentieel.

De boerderijeigenaar en zijn vrouw leiden en steunen de vrijwilligers doorheen het programma. Zo verwelkomen ze al meer dan 20 jaar enthousiaste helpers en leven in het hoofdgebouw met hun twee kinderen. De eigenaar is de hoofdopzichter en overlegt vaak met de vrijwilligers hoe de zaken vooruitgaan. Doordat hij niet altijd aanwezig zal zijn, is het voor vrijwilligers belangrijk dat ze zowel alleen als in team goed functioneren. Nieuwe ideeën zijn dan ook steeds welkom en worden aangemoedigd.

Locatie en transport:
De boerderij bevindt zich in de county Cork in een schitterend landelijke streek met groende velden, heuvels en bosrijke gebieden tussen Cork City en Macroom. De boerderij ligt redelijk afgezonderd maar vrijwilligers kunnen steeds de stad intrekken op woensdag en zaterdag (dagen dat het café open is). Transport om Cork City binnen en buiten te geraken wordt gratis voorzien. De verplaatsing van en naar het busstation van Macroom wordt voor het vertrek- en aankomstuur vanuit het project bevestigd. Bussen naar Tralee, Cork en Killarney zijn in Macroom te vinden, verdere steden bereik je via het busstation van Cork. De ticketprijzen zijn veranderlijk maar een single ticket van Macroom naar Cork kost rond de 12 euro.

Programma Details

 • Programma
  • Volunteering
 • Plaats
 • Individueel programma of groepsprogramma
  Individueel
 • Highlights
  • Immersion in Irish rural life
  • Multicultural environment with a group of international volunteers
  • Highly experienced project mentor working with volunteers for over 20 years
  • Diversity of activities and multiple learning opportunities including: farm work (gardening, animal care, yogurt making etc.) + possibility to deal with the public in the farm shop/café

Wat is inbegrepen

 • Accommodatie
 • 24/7 noodondersteuning
 • Maaltijden
 • Assistentie bij inschrijving
 • Global Competence Certificate
 • Begeleiding
 • Oriëntatie voor vertrek
 • Oriëntaties tijdens je uitwisseling
 • Oriëntatie bij terugkeer
 • Individuele contactpersoon
 • Onthaal op de luchthaven
 • Plaatsing in een vrijwilligersproject

Waar ben je zelf verantwoordelijk voor

 • Retourticket vliegtuig, trein en/of bus
 • Medische verzekering
 • Inentingen