Vind jouw programma

Kies Programma's:

  • Afrika
  • Azië
  • Europa
  • Latijns-Amerika
  • Noord-Amerika
  • Oceanië

Wat heb jij de wereld te bieden?

 “Het waren de zeven mooiste weken van mijn leven waarin ik veel gezien heb, veel geleerd heb, maar bovenal een heleboel nieuwe vrienden en een tweede familie bijgekregen heb. Ik zou deze ervaring onmiddellijk opnieuw willen beleven!” 

-Marie werkte als vrijwilliger in een project rond kinderarmoede in Paraguay

Spreid je vleugels!

“Ik heb nog geen seconde spijt gehad van mijn avontuur hier! De vrijheid die ik hier mag ervaren, is geweldig. Ik heb alle uithoeken van deze staat al gezien, doordat mijn vrienden me overal mee naartoe nemen. Het College programma is ideaal om na je middelbaar op een leuke manier met school bezig te zijn. Je kiest 12 ‘credit-uren’ die je interessant lijken, en tegelijkertijd maak je enorm veel vrienden, waarvan enkelen zeker voor het leven zijn!”

-Jeroen volgde les aan een Community College in Missouri, USA

Grijp je kans!

“Te weinig plaats om te zeggen dat mijn stage met AFS geweldig was! Een zeer goede begeleiding vóór, tijdens en na de stage, altijd bereikbaar voor belangrijke zaken of voor een babbel, leerrijke stageplaats, mooie stad,… Dus om het zo kort mogelijk te houden, heb ik maar één advies: DOEN!”

-Anaïs deed drie maanden stage in een banketbakkerij in Sydney, Australië

Wat is jouw passie?

STUDY

Hoger Onderwijs

Combineer hogere studies in eender welk studiegebied met een internationale ervaring. Je nieuwe setting zorgt voor inspirerende nieuwe perspectieven.

INTERN

Stages

Boost je vooruitzichten op een nieuwe job met een internationale stage in de sector van jouw keuze. Je CV zal veel interessanter worden voor je toekomstige werkgevers.

VOLUN

Vrijwilligerswerk

Je kiest je interesseveld – gaande van werken met kinderen tot werken voor het milieu – in een deel van de wereld waar jij in wil werken en van wil leren.

De volgende generatie AFS-programma's voor jongvolwassenen

Betrouwbare organisatie. Bewezen parcours.  Levenslange connecties.

Spring-programma’s worden georganiseerd door een netwerk van gerespecteerde AFS-partners en andere organisaties. Wij helpen je om de juiste internationale formule te vinden om jouw persoonlijke en professionele ambities waar te maken!

Spring! En ervaar het #AFSeffect!

Door jezelf onder te dompelen in een ander land verruim je je blik op de wereld. Een belangrijk onderdeel van de AFS-ervaring is leren hoe je gepast kan omgaan met de verschillen om je heen en de daarbij horende uitdagingen. Zo word jij méér wereldburger, kan jij op jouw beurt bruggen bouwen tussen culturen en een positief verschil maken!

Bovendien leer je jezelf op een andere manier kennen. Het échte leven gebeurt buiten je comfortzone, zeggen wij wel eens. AFS-ervaringen zorgen initieel wel eens voor verwarring en dwingen je om oude veronderstellingen in vraag te stellen. Daardoor krijg je nieuwe inzichten en verrijk je jezelf als persoon. Dat proces noemen wij het #AFSeffect.

Schrijf je in!

Global Competence Certificate

Een internationaal kwaliteitslabel

AFS koppelt een educatief pakket op maat van jongvolwassenen aan haar internationale uitwisselingen. Door deze unieke combinatie van online reflectiesessies, webinars en persoonlijke ontmoetingen word je niet alleen beter voorbereid op jouw avontuur, je schaaft je eigen competenties bij en je verruimt je blik op de wereld én op jezelf!