Wil je verder gaan dan de gemiddelde toerist en een cultuur écht leren kennen? Kies volgende zomer dan voor een alternatieve vakantie en dompel je onder in een nieuwe wereld via één van de AFS-zomerprogramma’s. We lichtten er een paar uit, het volledige aanbod vind je door te filteren op interesseveld “zomerprogramma’s”.  Wil je liever buiten juli/augustus vertrekken? Selecteer dan gewoon je favoriete bestemmingen!

 

bus-trip-experience-CRC

Ga op bustrip door Costa Rica

Ontdek het échte leven in Costa Rica. Ga er naar een lokale middelbare school, leef in een gastgezin, leer Spaans en sluit je uitwisseling af met een onvergetelijke AFS-road trip door de prachtige natuur.

Tijdens deze uitwisseling verblijf je 5 weken in een gastgezin, leer je Spaans en pas je je vlot aan de Latijns-Amerikaanse levensstijl aan. Via de school en je gezin maak je razendsnel vrienden met de Costa Ricaanse leeftijdsgenoten en komen daar nog een stapel internationale vrienden bovenop tijdens de AFS-oriëntaties en de bustour aan het einde van je verblijf.

Lees meer
archeology

Ga op archeologiekamp in Tunesië

Ontdek de rijke culturele en kunstgeschiedenis van Tunesië in een internationaal team van archeologen en bezoek Tunis, de beroemde site van Carthago en de mozaïeken het Bardo Museum of maak zelf keramiek tijdens een van de artistieke workshops ter plaatse. Door in een internationaal team samen te werken op de archeologische site Neapolis, doe je een onvergetelijke interculturele ervaring op en word je bewust van je eigen cultuur en achtergrond. Je ontdekt ook de cultuur uit de regio wanneer je Kerkouane bezoekt en met lokale verenigingen en wetenschapsclubs bekijkt hoe je erfgoed en milieu kunt beschermen.

Lees meer
Schermafbeelding-2019-02-01-om-12.28.251

Combineer school en vrijwilligerswerk in de Filipijnen

Met dit intensieve High School Program word je een echte wereldburger midden in de Filipijnse cultuur en natuur. Je volgt les op een Junior High School of je stroomt op een Senior High School en zet je je eerste stappen in een academische, beroeps- of sport & kunst-richting.

Naast je studie neem je deel aan minstens 25u vrijwilligerswerk (community service) tijdens je uitwisseling. Deze projecten worden gecoördineerd door lokale AFS-vrijwilligers en de lokale organisaties waar je mee zal samenwerken. Zij zorgen samen met je gastgezin voor verschillende oriëntaties tijdens je verblijf, zodat je na aankomst op een omkaderde  manier kunt kennismaken met de lokale gewoonten en tips meekrijgt om je in te leven in de Filipijnse cultuur,

Lees meer
31549908203_889fd4f52a_o

Geef Engelse les aan monniken in Laos

Ontdek Luan Prabang, een historische stad in Laos die op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. In deze idyllische omgeving zal je Engelse les geven aan jonge mannen van het platteland die naar steden als Luan Prabang trekken, op zoek naar een beter leven, en die toetreden tot de tempel als boeddhistische novice. Daarnaast zal je ook lesgeven aan niet-religieuze studenten, zowel kinderen als jongeren. Het doel van het project is om studenten via onderwijs een betere kans in het leven te geven.

Een vergelijkbaar programma wordt ook in Cambodja aangeboden.

Lees meer

Ontdek meer zomerprogramma's

Kies Programma's:

  • Afrika
  • Azië
  • Europa
  • Latijns-Amerika
  • Noord-Amerika
  • Oceanië