Intercultureel leren en actief burgerschap zijn belangrijk in elke  AFS-uitwisseling. Hieronder worden enkel zomerprogramma’s in juli en augustus uitgelicht waarin je kan werken aan interculturele competenties en samenwerken met of voor mensen met een diverse achtergrond, zodat je een beetje wereldwijzer je toekomst kan inkleuren.

Schermafbeelding-2019-02-01-om-15.30.32

Verenigde Staten (Washington DC)

Bereid je een maand lang voor op de toekomst via een AFS Global Prep Program dat je elke week uitdaagt rond een ander thema: burgerschap, geschiedenis, geografie of bestuur. Je wisselt verschillende methodieken af die je helpen om je globale competenties te ontwikkelen en bedrijfskennis op te doen in het kader van ‘future leadership.’

Op de campus neem je deel aan interactieve workshops en daarna leef je je uit in sport, kunst, cultuur of theater. In Washington zelf bezoek je monumenten als het Capitool, het Witte Huis, Georgetown, Baltimore of het Orioles stadion.

Weekenden worden ingevuld met uitstapjes naar het strand, pretparken of een tweedaagse naar New York City. Je reist per bus en onder begeleiding en je bezoekt enkele hotspots als Times Square, Empire State Building, het vrijheidsbeeld en het World Trade Center!

Lees meer
Gilda Bruno Denmark 2015-16 Netherlands 2015-16 DSC_2977

Denemarken

AFS werkt samen met verschillende Deense scholen, zo kan je terecht in de Folk Colleges en in de Efterskole. In beide gevallen beleef je een onvergetelijke tijd waarin je persoonlijke interesses en ontwikkeling voorop staan: Via groepswerk en tal van sociale activiteiten in een interculturele groep jongeren vind jij je plek in de wereld, word je zelfstandiger en leer je samenwerken met anderen.

Het onderwijs en de voertaal is er overwegend Engels, maar uiteraard krijg je ook lessen in Deense taal en cultuur en kunnen je de gastvrije Denen ook beter leren kennen op en buiten de campus waar je verblijft.

Bekijk het aanbod voor verschillende leeftijden en periodes door de zoekfilters in te stellen op Denemarken met interesseveld Zomerprogramma.

Lees meer
AFS-Colombia-Church

Colombia

Als geëngageerde vrijwilliger kan je via onderzoek en directe contacten met de lokale bevolking een bijdrage leveren aan het vredesproces en de toekomst van Colombia.

Meer dan 50 jaar lang heeft Colombia met een gewapend conflict gekampt met de linkse guerillabeweging FARC. Na 4 jaar onderhandelen bereikte de Colombiaanse regering in 2016 een vredesovereenkomst. Vandaag de dag zijn vredesgesprekken nog altijd een belangrijk onderdeel van het herstel van de sociale orde in het land.

Via lokale AFS-vrijwilligers, je collega’s en/of je gastgezin wordt je onderdeel van de gemeenschap en neem je deel aan lokale sport- en culturele activiteiten. Je maakt vrienden met mensen van je eigen leeftijd en bouwt een nieuw netwerk uit. Je krijgt de kans de Colombiaanse cultuur op een unieke wijze te ontdekken en je Spaans te verbeteren.

Lees meer
Ierland-cliffs-of-moher

Ierland

Werk in een tweedehands shop / solidariteitswinkel in Clonmel, de grootste stad in de regio (County of Tipperary). De tweedehandswinkel waar je aan de slag gaat wordt gerund door één van de grootste vrijwilligersorganisaties in Ierland. Je ondersteunt dit goede doel door aan de slag te gaan in hun sorteercentrum en/of shop in de hoofdstraat van de stad. De opbrengsten van deze winkel biedt mensen die met armoede kampen in de regio een ontmoetingsplaats, vriendschap en een financieel duwtje in de rug. Dankzij het project kan iedereen een waardig bestaan uitbouwen. Jij wordt via je werkzaamheden en je verblijf in een gastgezin volledig ondergedompeld de Ierse cultuur en ontdekt het land van een andere kant!

De zomerprogramma’s gaan door in juli/augustus, meer vrijwilligersprojecten vind je onder vrijwilligerswerk.

Lees meer

Vind meer zomerprogramma's

Kies Programma's:

  • Afrika
  • Azië
  • Europa
  • Latijns-Amerika
  • Noord-Amerika
  • Oceanië