Zet je in voor een beter milieu, dierenbescherming of duurzame landbouwtechnieken en vertoef op de mooiste plaatsen in de wereld waar je internationale vriendschappen voor het leven sluit… een kleine greep uit het aanbod:

landbouw Indonesië

Versterk de lokale landbouw in Indonesië

Het programma is gevestigd in een van de faciliteiten van de organisatie in Ende, Nusa Tenggara, een van Indonesiës best bewaarde geheimen aan de Mount Kelimutu, De stad barst van de ongerepte kustlijnen in het zuiden van het Flores-eiland. Beleef het idyllische kustleven waar je eeuwenoude landbouwtradities combineert met innovatieve methodes voor zelfvoorzienend leven.

Het initiatief werd opgericht om kleine boeren te helpen met het behoud van het landbouwecosysteem en het behouden van een aantrekkelijke, lucratieve en zelfvoorzienende handel in een zeer competitieve globale industrie. Ontdek de andere kant van het lokale erfgoed door te werken met inheemse boeren, voedsel ambachtsmannen, en toegewijde vrijwilligers bij het maken van op de gemeenschap gerichte ambachtelijke voeding van hoge kwaliteit.

Lees meer
31979998425_8a2688319e_o

Bescherm haaien en schildpadden in de Seychellen

Werk als vrijwilliger op het prachtige eiland Curieuse ter bescherming van enkele van de belangrijkste soorten van het eiland.

Dit programma loopt van augustus tot maart omdat dit het seizoen is voor schildpadden en citroenhaaien. Het programma focust onder andere op:

  • Schildpaddennesten: je zal deelnemen aan lange wandelingen op het strand om te zoeken naar (sporen van) schildpadden. Als vrijwilliger maak je notities over de locatie, de grootte, de soort, het nest, het schild en de identificatiemarkeringen. Verder zal je ook mee snorkelen in het water.
  • Telling reuzenschildpadden: vooral de baby’s!
  • Vogelonderzoek: tijdens trektochten op het eiland maken vrijwilligers notities van het aantal vogelsoorten op basis van zicht en methodes van geluidsonderzoek.
Lees meer
eddy-billard-1336539-unsplash

Bescherm olifanten in Thailand!

Op dit project in het Noorden van Thailand zal je met olifanten werken die gered zijn uit de toeristenindustrie, waar ze vaak heel slecht behandeld werden. Het is in Thailand heel moeilijk om zo’n mishandelde olifanten vrij te krijgen, want de leiders van zo’n “olifantenkampen” verdienen veel geld aan de toeristen die kunstjes willen zien of op de rug van de olifant willen rondrijden. Het doel van het project is om gevangen olifanten vrij te krijgen en hen opnieuw in hun natuurlijke habitat te introduceren.

Als vrijwilliger zal je de olifanten in hun natuurlijke habitat observeren. Je zal leren over hun sociale gedrag en hun voedingspatronen, en ook data verzamelen over de biodiversiteit van de omgeving. De olifanten krijgen ook gezondheidscheck-ups, waarbij je van heel dichtbij met de olifanten zal kunnen omgaan om te kijken of ze verwondingen of schrammen hebben. Bij je observaties zal je soms lange wandelingen moeten doen, dus bereid je voor op lange, soms vermoeiende dagen. Een goede fysieke conditie is dus zeker een voordeel.

Lees meer
zuidafrika-wildlife3

Bescherm de Big Five in Zuid-Afrika

Reis af naar een reservaat waar vrijwilligers samen met een internationaal team zich inzetten voor het behoud van de Big Five in Zuid-Afrika. Leer hoe je dieren moet opsporen, hoe je hun gedrag in kaart brengt en raak vertrouwd met leeuwen, luipaarden, olifanten en neushoorns.

Lees meer

Ontdek meer zomerprogramma's

Kies Programma's:

  • Afrika
  • Azië
  • Europa
  • Latijns-Amerika
  • Noord-Amerika
  • Oceanië