Een vreemde talen leren is vaak een belangrijke motivatie om op uitwisseling te gaan. Uiteraard doe je veel ervaring op wanneer je je onderdompelt in een lokale cultuur en taal, maar als je op korte tijd je taalvaardigheid wil verbeteren dan kan er niets op tegen een talenkamp of -cursus. AFS maakt het mogelijk om in enkel weken stappen vooruit te zetten én veel plezier te beleven tijdens toffe activiteiten in goed gezelschap. Hieronder enkele voorbeelden….

Engels

marc-olivier-jodoin-118293-unsplash

Verbeter je Engels in Canada

Dit intensieve zomerprogramma is voor iedereen die graag zijn Engelse taalvaardigheid bijschaaft (van beginner tot gevorderde) in een toffe omgeving met internationale studenten. Je krijgt Engelse les van ervaren docenten en brengt je talenkennis meteen in de praktijk tijdens (ont)spannende activiteiten!

Je kan in drie verschillende Canadese steden aan dit programma deelnemen:

 • Ottawa, Ontario – de Canadese hoofdstad
 • Halifax, Nova Scotia  een vriendelijk stadje
 • Montreal, Quebec – boordevol Frans-Canadese cultuur

In elk van deze steden wordt je volledig ondergedompeld in de Canadese taal en cultuur en leef je in een gastvrij gastgezin. In tweetalig Montreal kun je bovendien je Frans bijschaven, omdat je buiten de AFS-activiteiten ook heel wat Frans zal tegenkomen.

Lees meer
Schermafbeelding-2019-02-01-om-11.18.48

Ontdek het land van de kiwi's

Bekijk de wereld letterlijk van de andere kant en verbeter je Engels in Wellington of Auckland, Nieuw-Zeeland. Je kiest zelf welke taalvaardigheden je precies wil verbeteren en welke talenschool het best bij je past volgens je verdere interesses in sport (zeilen, rugby, golf, surfen, …) en reisplannen. Ben jonger dan 18 jaar dan verblijf je tevens in een gastgezin!

Je kan er kiezen voor verschillende types van talencursussen, afhankelijk van je persoonlijke doelstelling: Business English, Academic English of voorbereiding op internationale taaltoetsen (IELS).

Lees meer
christopher-burns-201289-unsplash

Combineer Engelse les met sport & cultuur in Wales

In het dorp aan de kust Colwyn Bay, ligt de mooie British boarding school, Rydal Penrhos.

Een unieke locatie, Engelse taallessen en een divers aanbod aan leuke activiteiten, maakt dit zomerprogramma zo uniek!

Colwyn Bay is veilig en vriendelijk dorp aan de kust in North Wales, gemakkelijk bereikbaar vanuit de luchthavens van Manchester of Liverpool. Wales werd bekroond als de beste jongerenbestemming binnen het Verenigd Koninkrijk in 2016 (British Youth Travel Awards, 2016).  North Wales behoort ook tot de top 10 reisbestemmingen (Lonely Planet, 2017). Een ideale locatie dus om jonge studenten onder te dompelen in een taalavontuur!

Het programma combineert lessen Engels in de ochtend (15u per week) met activiteiten en uitstappen in de namiddag.

Lees meer

Wereldtalen

Spaans, Frans, Italiaans...
spain-intercultural-language-camp

Leer Spaans in Malaga

Vier weken lang dompelt AFS je onder in een intercultureel talenkamp boordevol:

 • Spaanse lessen (20u/week; verdeeld over 3 niveau’s)
 • Sporten: voetbal, basketbal, zwemmen
 • Groepsactiviteiten
 • Intercultureel leren
 • Uitstapjes naar musea, kathedralen, kastelen in Cordoba, Sevilla en Granada
 • Zon, zee en strand
 • Gewoon heel veel FUN!

Op deze prestigieuze talenschool vlakbij het strand verblijf je in een studentenhuis met gedeelde slaapkamers (waar jongens en meisjes apart slapen) en je je eigen werkplek hebt.

Lees meer
CEI-treintje

Start Franse lessen in Saint-Malo of Arcachon

Een unieke kans om de Franse taal en cultuur op te snuiven tijdens de zomermaanden. Tijdens dit homestay-programma verblijf je in een gastgezin aan de prachtige Atlantische kustlijn in Saint-Malo of Arcachon.

De namiddagen staan in het teken van sport & spel en cultuur. In de ochtend volg je in kleine groepjes (max. 15 deelnemers) Franse taallessen (15 lessen per week / 3 x 50 minuten per dag). Bij aanvang leg je ingangstest af om je niveau te bepalen en er voor te zorgen dat je de beste begeleiding krijgt. De docenten zijn Franstalig (natives) en werken via interactieve methodieken en verschillende lesmaterialen een boeiende talencursus uit die je afsluit met een certificaat.

Kies zelf welke locatie je het beste ligt!

Lees meer
Kelemen-Panna-Italy-2015-16afseffect8

Leer Italiaans aan een internationale universiteit

Je verblijft een maand in de prachtige stad Siena waar je in de voormiddag aan de prestigieuze universiteit voor buitenlandse studenten de beste lessen Italiaans volgt en in de namiddag sociale en culturele activiteiten onderneemt met een internationale groep studenten. De universiteit voorziet een studentenresidentie waar je ook gebruik kan maken van allerhande faciliteiten, terwijl je de unieke sfeer in Siena kunt opsnuiven tijdens bijvoorbeeld de traditionele paardenraces in de Palio. Bijna elke week wordt er ook een excursie gemaakt (Florence, Pisa, Lucca) en je eindigt je avontuur in de hoofdstad Rome!

Lees meer

Vind meer zomerprogramma's

Kies Programma's:

 • Afrika
 • Azië
 • Europa
 • Latijns-Amerika
 • Noord-Amerika
 • Oceanië