AFS Vlaanderen biedt het hele jaar door mogelijkheden om aan vrijwilligerswerk in het buitenland te doen. We pikten er enkele uit die je tijdens de zomervakantie kan doen!

thailand-workshop

Doe lokaal vrijwilligerswerk in Thailand

Tijdens een AFS Community Service Program ontwikkel je specifieke vaardigheden die van je verblijf in het buitenland een succes maken en je bijdrage aan de lokale gemeenschap betekenisvol maken. Je wordt ondergedompeld in de Thaise cultuur en gastvrijheid. Je ervaart wat het betekent om als vrijwilliger aan de slag te gaan. Je werkt zo’n 15u per week samen met internationale en lokale studenten en de bredere gemeenschap en neemt deel aan enkele extra activiteiten. In je vrije tijd kun je zelf uitstapjes plannen.

Lees meer
volunteer-in-ghana

Ga als vrijwilliger aan de slag in Ghana

Help kinderen vooruit in de Royal Praise School van kleuterklas tot het middelbaar. Ondersteun het lokale leerkrachtenkorps en vermijd dat kinderen vroegtijdig het onderwijs verlaten zonder diploma. Vooral meisjes hebben baat bij de onderwijs- en gezondheidsprogramma’s die door vrijwilligers worden opgezet, zodat toekomstige generaties beter gewapend zijn tegen de ongelijkheid en armoede die grote delen van de bevolking treft.

Zelf krijg je door 4-5u vrijwilligerswerk per dag te doen een unieke inkijk in de lokale manier van leven die versterkt wordt via extra taallessen, reflectiesessies, lokale danslessen, kookworkshops en uitstapjes.

Lees meer
22136453658_ffbc2d7da3_o

Geef sportlessen aan kinderen in Zuid-Afrika

Word een sportcoach in de buitenwijken van Kaapstad en ondersteun leerkrachten en stafleden in hun sportlessen tijdens de ochtend. Het gaat over algemene sportlessen of als je wil geef je specifieke sporten zoals voetbal, netbal, cricket, tennis, atletiek of rugby.

Dankzij het project onder lokale bevoegdheid kunnen kinderen kennis maken met verschillende sporten (waar ze anders niet de middelen/toegang toe hebben) en hun talenten verder ontwikkelen. Het houdt hen gezond en actief en verlaagt het risico op drugs- / drankmisbruik en criminaliteit, een realiteit in veel townships.

Lees meer

Ontdek nog meer vrijwilligersprojecten

Kies Programma's:

  • Afrika
  • Azië
  • Europa
  • Latijns-Amerika
  • Noord-Amerika
  • Oceanië