11496256414_7d7e2fd584_o

Hoe werkt het?

AFS is voor iedereen

In je inschrijvingsdossier kan je eenvoudig een beurs tussen de €800,- en €5.000,- aanvragen tot max. 80% van de deelnameprijs. Om zoveel mogelijk jongeren toegang tot een beurs te geven komen programma’s met volgende deelnameprijzen in aanmerking:

  • jaarprogramma’s tot €10.000,-
  • semesterprogramma’s tot €6.000,-
  • trimesterprogramma’s tot €5.200,-

Het uiteindelijke beursbedrag dat je krijgt wordt berekend op basis van het gezamenlijk belastbaar inkomen van het gezin (tot max. €45.000,- zoals vermeld op het laatste aanslagbiljet), het aantal kinderen ten laste, de bestemming en duur van de uitwisseling en van het totale aantal beursgerechtigden.

Wist jij dat één vierde van alle AFSers vertrekt aan een (sterk) verlaagde prijs?

“Of je een beurs toegekend krijgt en hoeveel die bedraagt, wordt bekend gemaakt vóórdat je je contract tekent!”

-Kaat Niels, financieel directeur AFS Vlaanderen

ST-EVS-SONIA-HAMIDI-TUR-2015-5

Zonder kosten een vrijwilligersproject doen in de zomermaanden

AFS maakt het dankzij Europese subsidies (Erasmus+) mogelijk om als jongvolwassene in de zomermaanden vrijwilligerswerk in het buitenland te gaan doen en je talenten in te zetten voor een maatschappelijk doel. Vooral jongeren die een extra duwtje in de rug kunnen gebruiken omwille van tegenslagen in hun schoolcarrière, financiële situatie thuis of migratieachtergrond kunnen op deze projecten intekenen. Je leest meer over de kansen die AFS biedt op onze impactpagina en specifieke info over de projecten en bestemmingen waar je uit kan kiezen binnen het Short-Term EVS-programma.