Met een beurs naar het buitenland?

AFS streeft ernaar zoveel mogelijk jongeren en gezinnen de kans te bieden om een interculturele leerervaring op te doen en werkt daarom met een solidariteitsprincipe, waarbij 5% van de deelname-inkomsten opzij gezet wordt voor beurzen en verder aangevuld wordt met middelen van de Vlaamse overheid en sponsoring door bedrijven en particulieren.

Vanuit haar missie geeft AFS absolute voorrang bij de toekenning van beurzen aan mensen die weinig kansen hebben (gehad) op buitenlandse ervaringen omwille van een fundamenteel gebrek aan middelen.

 

Bij AFS vertrekt zo'n 20% van de deelnemers met een korting/beurs

Het toegekende beursbedrag per deelnemer kan tot 80% van de programmaprijs omvatten (bedraagt €300,- tot maximaal €5.000-) en hangt af van volgende factoren:

 • het gezamenlijk belastbaar gezinsinkomen (max. €55.000,- bruto)
 • het aantal kinderen ten laste
 • het aantal beursgerechtigden
 • het totale beschikbare beursbudget

Voor een rechtvaardige spreiding van beursmiddelen over verschillende programma’s hanteren we tevens volgende plafonds in de beursberekeningen. Er worden beurzen toegekend voor:

 • jaarprogramma’s: met een deelnameprijs tot € 10.000,-
 • semesterprogramma’s: met een deelnameprijs tot € 8 000,-
 • trimesterprogramma’s: met een deelnameprijs tot € 6 400,-

Er worden geen beurzen toegekend voor stages.

Met dit beurzensysteem stimuleert AFS interculturele ervaringen in een grote waaier aan bestemmingen met diverse duurtijden en met verschillende afbetalingsopties voor deelnemers die een financieel duwtje in de rug nodig hebben.

Nadat je een oriënterend gesprek hebt gehad met onze Program Consultant, vragen we jou om je dossier verder in te vullen. Een AFS-beurs vraag je aan nadat je een programmareservatie hebt gekregen.

Zodra we jouw interesses en programmavoorkeuren kennen kan je het aanvraagformulier voor beurzen downloaden, invullen en doormailen met de nodige bewijsstukken. Stuur je mailtje naar [email protected] met onderwerp: aanvraag AFS-beurs.

Uiteraard geldt hier: hoe sneller je een beursaanvraag indient, hoe eerder je jouw deelnameprijs kent!

Het is niet meer mogelijk om in 2023 een beursaanvraag in te dienen voor deze beurs.

Kies voor Destination Unknown

Wil jij heel graag op uitwisseling, maar is het financieel moeilijker haalbaar? Sta je open voor avontuur, ben je gebeten door het onbekende en waag je graag je kans? Meld je dan nu aan voor Destination Unknown!

Met dit programma kies je voor een trimester of schooljaar in het buitenland, aan een sterk verlaagde prijs. Dit is de goedkoopste manier om op uitwisseling te gaan!

The only catch?

Je weet bij inschrijving nog niet naar waar je zal gaan! Gaandeweg geven we je wel enkele hints, en een paar maanden voor vertrek onthullen we jouw bestemming.

Interesse in Oost-Europese landen? Vraag een beurs aan!

We mogen dit jaar €2000 in beurzen uitreiken voor een aantal (Oost-)Europese uitwisselingsbestemmingen. Zie jij jezelf wel een trimester of schooljaar naar Polen, Tsjechië, Hongarije, Servië, Slovakije, Turkije of Letland gaan?

Meld je dan nu aan voor een uitwisselingsprogramma en vermeld bij je eerste kennismakingsgesprek dat je graag kans maakt op de Oost-Europa beurs.

Om kans te maken op deze beurs, moet je voldoen aan volgende voorwaarden:

 • je studeert in schooljaar 2023-2024 nog aan de middelbare school
 • je geboortedatum is tussen 3/10/2004 en 25/12/2008 (afhankelijk van de bestemming zal niet elk programma mogelijk zijn voor elke aanvrager)

Ontdek Noord Afrika met een beurs!

We bieden dit jaar een beurs aan van €2000 voor onze twee Noord-Afrikaanse bestemmingen.

Wil jij graag een trimester naar Egypte of een volledig schooljaar naar Egypte of Tunesië? Dan kan jij nu kans maken op een prijsvermindering van €2000!

Meld je dan nu aan voor een uitwisselingsprogramma en vermeld bij je eerste kennismakingsgesprek dat je graag kans maakt op de Noord Afrika beurs.

Om kans te maken op deze beurs, moet je voldoen aan volgende voorwaarden:

 • je studeert in schooljaar 2023-2024 nog aan de middelbare school
 • je geboortedatum is tussen 01/09/2006 en 1/09/2008 (uitzonderingen zijn soms mogelijk, contacteer ons indien je een uitzondering wil aanvragen)

Vraag een beurs aan voor een schoolprogramma in Indonesië!

Voor het schoolprogramma in Indonesië kunnen we 2 beurzen van €1000 uitgeven, of één beurs van €2000, afhankelijk van het aantal geïnteresseerden.

Wil jij met een prijsvermindering een trimester of schooljaar naar Indonesië? Ontdek hieronder de voorwaarden en aanmeldprocedure!

Om kans te maken op deze beurs, moet je voldoen aan volgende voorwaarden:

 • je studeert in schooljaar 2023-2024 nog aan de middelbare school
 • je geboortedatum is:
  • tussen 05/01/2006 en 05/07/2007 voor het trimesterprogramma OF
  • tussen 01/07/2005 en 30/07/2007 voor het schooljaarprogramma

AFS startte een samenwerking met Kadonation, waardoor het nog gemakkelijker is om samen met je familie en vrienden gemakkelijk geld in te zamelen voor je afscheidsfeestje of -cadeau of gewoon een vrijwillige bijdrage om jou de ervaring van je leven te geven!

AFS en Kadonation bieden je alvast €5,- extra bovenop de centjes die (met minstens vijf personen) worden ingezameld voor jouw unieke buitenlandervaring!

Start je groepscadeau