Met een beurs naar het buitenland?

AFS streeft ernaar zoveel mogelijk jongeren en gezinnen de kans te bieden om een interculturele leerervaring op te doen en werkt daarom met een solidariteitsprincipe, waarbij een percentage van de deelname-inkomsten opzij gezet wordt voor beurzen en verder aangevuld wordt met middelen van de Vlaamse overheid en sponsoring door bedrijven en particulieren.

Vanuit haar missie geeft AFS absolute voorrang bij de toekenning van beurzen aan mensen die weinig kansen hebben (gehad) op buitenlandse ervaringen omwille van een fundamenteel gebrek aan middelen.

 

Bij AFS vertrekt zo'n 20% van de deelnemers met een korting/beurs

Het toegekende beursbedrag per deelnemer kan tot 80% van de programmaprijs omvatten (bedraagt €300,- tot maximaal €7.000-) en hangt af van volgende factoren:

  • het gezamenlijk belastbaar gezinsinkomen (max. €60.000,- bruto)
  • het aantal kinderen ten laste
  • het aantal beursgerechtigden
  • het totale beschikbare beursbudget

Voor een rechtvaardige spreiding van beursmiddelen over verschillende programma’s hanteren we tevens volgende plafonds in de beursberekeningen. Er worden beurzen toegekend voor:

  • jaarprogramma’s: met een deelnameprijs tot € 10.000,-
  • semesterprogramma’s: met een deelnameprijs tot € 9 000,-
  • trimesterprogramma’s: met een deelnameprijs tot € 7 000,-

Er worden geen beurzen toegekend voor stages. De toegekende beurzen voor vrijwilligerswerk zijn beperkt.

Met dit beurzensysteem stimuleert AFS interculturele ervaringen in een grote waaier aan bestemmingen met diverse duurtijden en met verschillende afbetalingsopties voor deelnemers die een financieel duwtje in de rug nodig hebben.

Nadat je een oriënterend gesprek hebt gehad met onze Program Consultant, vragen we jou om je dossier verder in te vullen. Een AFS-beurs vraag je aan nadat je een programmareservatie hebt gekregen.

Zodra we jouw interesses en programmavoorkeuren kennen kan je het aanvraagformulier voor beurzen downloaden, invullen en doormailen met de nodige bewijsstukken. Stuur je mailtje naar [email protected] met onderwerp: aanvraag AFS-beurs.

Uiteraard geldt hier: hoe sneller je een beursaanvraag indient, hoe eerder je jouw deelnameprijs kent!

Kies voor Destination Unknown

Wil jij heel graag op uitwisseling, maar is het financieel moeilijker haalbaar? Sta je open voor avontuur, ben je gebeten door het onbekende en waag je graag je kans? Meld je dan nu aan voor Destination Unknown!

Met dit programma kies je voor een trimester of schooljaar in het buitenland, aan een sterk verlaagde prijs. Dit is de goedkoopste manier om op uitwisseling te gaan!

The only catch?

Je weet bij inschrijving nog niet naar waar je zal gaan! Gaandeweg geven we je wel enkele hints, en een paar maanden voor vertrek onthullen we jouw bestemming.

Kies voor vrijwilligerswerk met het ESC

Het European Solidarity Corps laat jongeren tussen de 18 en 30 jaar oud toe om gesubsidieerd vrijwilligerswerk uit te voeren. AFS is één van de zendorganisaties in België en Nederland.

Indien je interesse hebt om op een goedkope manier vrijwilligerswerk te doen, informeer je hier dan over het programma.

Je vindt alle relevante info hier terug.

AFS startte een samenwerking met Kadonation, waardoor het nog gemakkelijker is om samen met je familie en vrienden gemakkelijk geld in te zamelen voor je afscheidsfeestje of -cadeau of gewoon een vrijwillige bijdrage om jou de ervaring van je leven te geven!

AFS en Kadonation bieden je alvast €5,- extra bovenop de centjes die (met minstens vijf personen) worden ingezameld voor jouw unieke buitenlandervaring!

Start je groepscadeau