Met een beurs naar het buitenland?

AFS streeft ernaar zoveel mogelijk jongeren en gezinnen de kans te bieden om een interculturele leerervaring op te doen en werkt daarom met een solidariteitsprincipe, waarbij 5% van de deelname-inkomsten opzij gezet wordt voor beurzen en verder aangevuld wordt met middelen van de Vlaamse overheid en sponsoring door bedrijven en particulieren.

Vanuit haar missie geeft AFS absolute voorrang bij de toekenning van beurzen aan mensen die weinig kansen hebben (gehad) op buitenlandse ervaringen omwille van een fundamenteel gebrek aan middelen.

 

Bij AFS vertrekt zo'n 20% van de deelnemers met een korting/beurs

Het toegekende beursbedrag per deelnemer kan tot 80% van de programmaprijs omvatten (bedraagt €800,- tot maximaal €5.000-) en hangt af van volgende factoren:

  • het gezamenlijk belastbaar gezinsinkomen (max. €45.000,- bruto)
  • het aantal kinderen ten laste
  • het aantal beursgerechtigden
  • het totale beschikbare beursbudget

Voor een rechtvaardige spreiding van beursmiddelen over verschillende programma’s hanteren we tevens volgende plafonds in de beursberekeningen. Er worden beurzen toegekend voor:

  • jaarprogramma’s: met een deelnameprijs tot €10.000,-
  • semesterprogramma’s: met een deelnameprijs tot €6.600,-
  • trimesterprogramma’s: met een deelnameprijs tot €5.400,-

Er worden geen beurzen toegekend voor stages en kortlopende zomerprogramma’s. Ook schoolprogramma’s in de Verenigde Staten, Canada, Ierland, Wales en Zuid-Afrika zijn uitgesloten van een beurs.

Met dit beurzensysteem stimuleert AFS interculturele ervaringen in een grote waaier aan bestemmingen met diverse duurtijden en met verschillende afbetalingsopties voor deelnemers die een financieel duwtje in de rug nodig hebben.

Nadat je een oriënterend gesprek hebt gehad met onze Program Consultant, vragen we jou om je dossier verder in te vullen. Een AFS-beurs vraag je aan in de Portal van je inschrijvingsdossier.

Zodra we jouw interesses en programmavoorkeuren kennen kan je in deze tool het aanvraagformulier voor beurzen downloaden, invullen én terug opladen met de nodige bewijsstukken. Op deze manier heb je alle documenten op 1 plaats verzameld en kan een AFS-medewerker je aanvraag vlot behandelen.

Uiteraard geldt hier: hoe sneller je een beursaanvraag indient, hoe eerder je jouw deelnameprijs kent!

AFS startte een samenwerking met Kadonation, waardoor het nog gemakkelijker is om samen met je familie en vrienden gemakkelijk geld in te zamelen voor je afscheidsfeestje of -cadeau of gewoon een vrijwillige bijdrage om jou de ervaring van je leven te geven!

AFS en Kadonation bieden je alvast €5,- extra bovenop de centjes die (met minstens vijf personen) worden ingezameld voor jouw unieke buitenlandervaring!

Start je groepscadeau