Het European Solidarity Corps is het Europees subsidieprogramma dat inzet op solidariteitsprojecten van én voor jongeren in Europa. Laat een nieuwe wind door je organisatie waaien en haal als non-profitorganisatie, publieke instantie, NGO of vereniging 6 tot 12 maanden een vrijwilliger uit een ander land in huis. Of je focus nu sociaal, educatief, ecologisch, mediagericht of kunstzinnig is, elke organisatie kan deelnemen! AFS en het European Solidarity Corps zorgen voor de financiële ondersteuning, de organisatie, maaltijden, accommodatie en reiskosten.

jint-european-solidarity-corps

Alles wat je moet weten over het European Solidarity Corps

Een Europese vrijwilliger ‘in huis’ nemen brengt een meerwaarde aan je organisatie. Je beleeft samen met je team een unieke interculturele ervaring op de werkvloer. Op die manier trainen jullie samen jullie soft skills en interculturele vaardigheden. Bovendien krijg je via een buitenlandse vrijwilliger nieuwe (werk)inzichten.

Míklos en Julia waren Europese vrijwilligers bij AFS Vlaanderen. Luister naar hun ervaringen en word overtuigd!

DSC06625

Vrijwilligerswerk bij het vluchtelingencentrum van Fedasil in Brussel

Ariel bij Klein Kasteeltje

Ariel studeerde af in Intercultural & Linguistic Mediation, aan de universiteit van Siena. Elke week stelde zij samen met haar collega en het Bizzie-team een programma op voor de inwoners van het centrum.

“Dankzij dit solidariteitsproject bij Fedasil weet ik nu wat ik wil doen en dat is verder gaan in dit domein”.

Lees het hele interview met Ariel

Onze partners met Quality Label

Meer informatie

Contacteer ons

Heb je een speficieke vraag of wil je meer informatie over de mogelijkheden voor jouw organisatie en European Solidarity Corps? Laat het ons weten.

David (2)

Een manusje-van-alles bij AFS

David bij AFS Vlaanderen

David draaide in 2019- 2020 mee in het communicatieteam van AFS. Hij is een vrolijke, enthousiaste Oostenrijkse jongen die het beste maakte van zijn tijd in Vlaanderen.

“Vrijwilligerswerk in het buitenland is een fijne opportuniteit om een nieuwe cultuur te leren kennen. En wonen in het buitenland was altijd al een droom.”

Lees het interview met David

Download de brochure

Haal de wereld op de werkvloer met een Europese vrijwilliger. In de brochure vind je alle informatie beknopt terug. Wil je graag meer weten? Stuur ons dan een mail.

Download