Met het Green Travel Initiative streeft AFS ernaar om samen met jou zo milieubewust te reizen van en naar je bestemming. Elk jaar proberen we minder vluchten te boeken voor onze uitwisselingen binnen Europa. Dat betekent dat we voor reizen binnen Europa als eerste kijken naar routes met de bus, boot of trein. De uitgebreide Europese infrastructuur maakt dit mogelijk. Bovendien maakt het streven naar een meer duurzame wereld deel uit van actief wereldburgerschap.

Deze alternatieve manier van reizen komt met een aantal voorwaarden:

  • Je reist alleen of in een groep met andere deelnemers. Als de groep groter is dan 15 deelnemers, reist er een begeleider mee van AFS.
  • De reistijd is maximaal 16 uur met maximaal 4 overstappen.
  • De heen- en terugreis hoeven niet volgens dezelfde route te gaan. Ook het vervoermiddel kan verschillen. Het is dus mogelijk dat de heenreis met de trein is, en de terugreis met het vliegtuig. Het is daarom belangrijk dat je maar één stuk bagage meeneemt, naast een handtas of kleine rugzak.
  • Je moet altijd zelf  je eigen bagage kunnen dragen. Alle extra bagage of overgewicht op de heen- en terugreis zijn voor eigen kosten.
  • Maaltijden zijn niet inbegrepen tijdens de hele reis. Neem daarom zelf voldoende eten en drinken mee.
  • Bij problemen is AFS Low Lands 24/7 bereikbaar.

Aanvullend op de Green Travel Initiative compenseert AFS Low Lands elk jaar alle tonnen CO2 (berekend per geboekte vlucht) door dat bedrag te investeren in een project dat gesteund wordt door de AFS-vrijwilligers.