years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

Wat is het AFS Global You™ Changemaker programma?

Wil je de wereld veranderen? Wil je deel worden van een wereldwijde community? Wil je leren van enkele van de meest prestigieuze en ervaren organisaties ter wereld? Dan is AFS Global You Changemaker iets voor jou!

Het is een uniek online programma dat je de nodige tools geeft om sociale impact te creëren, waar je ook bent. Een innovatief, aantrekkelijk en inspirerend online programma dat je helpt om een Global Changemaker te worden die een verschil maakt in de gemeenschap. De lessen zijn in het Engels.

 

Inschrijvingsvoorwaarden

 • Je bent 15-17 jaar. Het is geen probleem als je 18 wordt tijdens de duur van het programma.

Wanneer kan ik beginnen?

January 10 – April 4, 2023

February 21 – May 16, 2023

April 4 – June 27, 2023

May 16 – August 8, 2023

June 27 – September 19, 2023

August 8 – October 31, 2023

September 19 – December 12, 2023

October 31, 2023 – January 30, 2024 (includes holiday break)

December 5, 2023 – March 5, 2024 (includes holiday break)

Global You Changemaker Visual 2 green text-02

Leer hoe je een verschil kan maken in je gemeenschap

 • Begrijp de grondbeginselen van wereldburgerschap, sociale impact, sociale innovatie, design thinking en creatieve tools voor innovatie.
 • Leer hoe je je gemeenschap en problemen rond sociale impact onderzoekt.
 • Ontwikkel nieuwe ideeën voor zinvolle sociale impact.
 • Maak van je idee voor verandering een bruikbaar prototype en probeer het uit in de echte wereld.
 • Krijg feedback op je prototype van een officiële jury van AFS en het Center for Social Impact Strategy (Universiteit van Pennsylvania).
 • Ontwikkel zelfbewustzijn door te reflecteren over de culturele identiteiten en perspectieven van jezelf én van anderen, en ze te begrijpen.
 • Knoop open gesprekken aan met leeftijdsgenoten van over de hele wereld.
 • Onderzoek interculturele problemen en hoe die fundamenteel zijn voor Changemaking.

Heb je AFS Global You Adventurer al afgerond?

Super! Maak dan nu een verschil met het AFS Global You Changemaker programma! Blijf werken aan je Globale Vaardigheden en ontwerp intussen je eigen Project rond Sociale Impact.
2021-02-24

Is het AFS Global You Changemaker Programma iets voor jou?

Dit is een wereldwijd programma en bovendien 100% online. Het is ontwikkeld voor studenten tussen 15 en 17 jaar die hun gemeenschap en de wereld willen veranderen. Als jij:

 • creatief, nieuwsgierig en gedreven bent
 • wil zorgen voor positieve verandering in de wereld
 • je eigen project rond sociale impact wil ontwikkelen
 • leeftijdsgenoten van over de hele wereld wil ontmoeten
 • een hoog niveau van Engelse taalvaardigheid (zowel spreken als schrijven) hebt
Dan is dit programma iets voor jou!

Veelgestelde vragen

Het programma duurt in totaal 12 weken. Er zijn 18 online modules die je kan volbrengen op je eigen tempo met video’s, activiteiten, quizzen en discussieforums. Daarnaast zijn er vijf live sessies waar je collega’s van over de hele wereld kunt ontmoeten, met elkaar in contact kunt komen en kunt samenwerken. Je besteedt ongeveer 3 uur per week aan het programma.

Informatie voor ouders

Help je tiener om z’n creativiteit de vrije loop te laten, een project rond sociale impact te ontwikkelen en een AFS Global You Changemaker te worden. Als aan alle vereisten is voldaan krijgt je tiener het Advanced Certificate on Global Citizenship for Social Impact van AFS en de School of Social Policy & Practice van de Universiteit van Pennsylvania.

Al meer dan 75 jaar transformeert AFS levens en helpt om actieve wereldburgers te vormen met behulp van onze interculturele programma’s. De Universiteit van Pennsylvania behoort tot de Ivy League en is een van de meest prestigieuze onderwijsinstellingen ter wereld. Je tiener zal bovendien een leuke en productieve tijd hebben en de wereld een betere plek maken voor iedereen.

globak you changemaker creativity

Hoe werkt het?

Er zijn 18 online modules die je op je eigen tempo kan volgen, met video’s, activiteiten, discussiefora en testen in de vorm van een quiz, en 5 live sessies waarbij je leeftijdsgenoten van over de hele wereld ontmoet en met hen kan samenwerken.

Het volledige programma duurt 12 weken (ongeveer 3-4 uur per week).

Waarom heeft AFS samengewerkt met de Universiteit van Pennsylvania?

AFS en de Universiteit van Pennsylvania weten dat jongeren de wereld in positieve zin kunnen veranderen. Daarom hebben we samengewerkt met het Center for Social Impact Strategy (CSIS) van de Universiteit van Pennsylvania (Penn). We hebben samengewerkt met CSIS zodat je tiener de kennis en vaardigheden kan ontwikkelen waarmee hij/zij vaardigheden rond sociale impact oefent en sociale projecten in de gemeenschap kan uittesten en de impact ervan kan beoordelen. Ze zullen die talenten hun hele leven gebruiken.

Schrijf je in

Dit is jouw kans om een AFS Global You Changemaker te worden en jouw eigen Social Impact Project te creëren. Deelname aan AFS Global You Changemaker vereist een eenmalige betaling van USD $490.

Je hebt een goede schriftelijke en mondelinge kennis van het Engels nodig en om je certificaat te verdienen moet je:

 • Alle 5 live sessies op Zoom met meer collega’s van over de hele wereld bijwonen.
 • Alle modules en activiteiten in het online leerplatform voltooien.
 • Jouw sociale project (innovatief prototype) succesvol afronden.

Opgelet: je meldt je aan via het Engelse inschrijvingsformulier. AFS International organiseert en beheert de inschrijvingen, omdat dit een internationaal programma is voor jongeren over de hele wereld.

Schrijf je in

Contact

Zit je nog met vragen over dit programma?
Aarzel dan niet!

Neem contact op met AFS International