Op deze pagina kunnen jullie kennismaken met de studenten die zullen komen. Op dit moment wacht een aantal studenten nog op een gastgezin. Deze studenten blijven nog voor het resterende schooljaar. Van zodra er een gastgezin is gevonden, kijken we samen hoe snel de student naar België kan komen. In januari verwelkomen we studenten die blijven voor een trimester of semester.

De uitwisselingsstudenten zijn tussen 15 en 19 jaar, gaan door het hele land naar school en verblijven bij gastgezinnen (ook wel wereldgezinnen genoemd, want dat word je wel na zo’n ervaring!). Het is aan ons om voor deze jongeren een toffe tweede thuis te vinden, zodat zij hun droom waar kunnen maken van in een ander land te wonen en studeren.

Daarnaast komen er ook nog enkele vrijwilligers, die tussen 18 en 30 jaar oud zijn. De vrijwilligers worden gelinkt aan specifieke projecten en willen we dus ook specifiek in één regio plaatsen.

Wereldgezinnen maken het werk van AFS mogelijk

Jaarlijks ontvangen 10 000 gezinnen, in 54 landen waar AFS actief is, uitwisselingsstudenten. AFS heeft tientallen jaren ervaring in het uitwisselen van studenten, aangezien de organisatie al meer dan 60 jaar in veel landen over de hele wereld werkt en enkele duizenden uitwisselingsstudenten en wereldgezinnen hebben deelgenomen aan de activiteiten van AFS. Veel Belgische families hebben hun huizen al geopend en bevelen die ervaring ten zeerste aan.

Alles wat je nodig hebt is ruimte in je hart, een verlangen om iets nieuws te leren en flexibiliteit.

Degenen die geïnteresseerd zijn in meer informatie kunnen contact opnemen met het AFS-kantoor in Vlaanderen via telefoon: 015/79 50 10 of via [email protected].

Deelnemers aan een schoolprogramma: semester

Deelnemers aan een schoolprogramma: trimester

Bruno wacht nog op een gastgezin!