Interview met Jorren Almey

Jorren Almey ging in schooljaar 2021-2022 op trimesterprogramma naar Frankrijk en is nu voorzitter van jongerencomité GEO (Gent-Eeklo-Oudenaerde).

Waarom ben jij ooit vrijwilliger bij AFS geworden?

Ik ben zelf op uitwisseling geweest met AFS. Voor en na mijn uitwisseling kwam ik dus al met veel vrijwilligers in contact. Eigenlijk hebben zij mij gewoon in het volgende AFS avontuur meegenomen. Daarnaast wilde ik ook iets teruggeven aan de nieuwe generaties AFS-deelnemers. Ik had zelf veel gehad aan die omkadering door de AFS-vrijwilligers dus nu wilde ik op dezelfde manier mijn steentje bijdragen aan de komende generaties AFS’ers.

Welke rollen en taken heb je bij AFS allemaal al vervuld?

Mijn eerste jaar als vrijwilliger heb ik gewoon wat rondgekeken en meegedaan aan alle activiteiten. Ik heb tijdens al deze weekends en bijeenkomsten veel geleerd van de ervaren vrijwilligers en heb af en toe al eens zelf een workshop begeleid.
Daarna is alles heel snel gedaan. Ik ben voorzitter van het Jongerencomité van GEO geworden en ben nu onder meer ook verantwoordelijk voor de Scholentocht en de sociale media.

Wat vind je het leukste aan AFS-vrijwilliger zijn?

De mensen die je via je AFS-vrijwilligerswerk leert kennen, zijn misschien wel de grootste meerwaarde. De AFS-ers die ik ken, zijn ruimdenkende mensen die mijn waarden en normen delen. Het is een groep waar ik graag in vertoef. Ik maak enorm veel plezier met deze mensen. Ook met de deelnemers die we hosten of voorbereiden op hun AFS-avontuur heb ik altijd veel plezier, dat zijn eigenlijk ook altijd toffe mensen.

Waarom zou je andere mensen aanraden AFS-vrijwilliger te worden?

AFS is een brede organisatie die voor iedereen wat wils heeft. Je kan er echt allerlei engagementen opnemen zowel lokaal, nationaal als Europees. Je kan ook zelf kiezen of je een grote steen of een kleine steen bijdraagt. Afhankelijk van je tijd, talent en goesting, kies je iets dat bij jou past. Niet alleen als je jong bent trouwens. Bij AFS kan je doorgroeien en ook als volwassene heel wat boeiend vrijwilligerswerk doen. Voor elke fase in je leven heeft AFS wel een engagement op maat.

Wat wens jij AFS Low Lands toe voor haar 75ste verjaardag?

Veel nieuwe vrijwilligers die enthousiast hun schouders mee onder onze AFS-missie willen zetten.
En de komende 75 jaar nog minstens evenveel programmadeelnemers in Low Lands die dan hopelijk dezelfde ervaring en hetzelfde plezier hebben als ik heb ervaren tijdens mijn AFS-programma.