Ontdek waarom Australië vele meer te bieden heeft dan kangaroes en het iconische Opera House in Sydney. De oorspronkelijke bevolking ‘aboriginals’ drukt een sterke stempel op de kunst en cultuur Down Under. Het binnenland is er droog, waardoor het merendeel van de bevolking aan meer vruchtbare kuststroken, zoals de South-East Coast, woont. Het buitenleven primeert: zwemmen op prachtige stranden, een partijtje cricket spelen of een barbeque in het park zijn dagelijkse kost.

Australische tieners zijn ook fan van allerlei sporten en gaan graag hiking, kamperen of gewoon chillen op het strand. Veel jongeren werken part-time na school of in het weekend om wat bij te verdienen. Jeugdvereniging en clubs zijn populair. Of je nu een scout bent een religieuze groep zoekt of je bij een atletiekteam wil aansluiten, er is keuze genoeg!

Tasmanian Government Education International biedt studenten de mogelijkheid om deel te nemen aan een flexibel studieprogramma, waarin een traditioneel academisch programma wordt gecombineerd met een verscheidenheid aan buitenschoolse activiteiten.
Tasmanië is de spectaculaire eilandstaat van Australië, waar studenten een eiland kunnen ontdekken dat beroemd is om de schoonste lucht ter wereld, adembenemende kustlijnen, prachtige bergen, beschermde bossen en een overvloed aan wilde dieren.
Tasmanië is een unieke plek en biedt een ontspannen levensstijl op het eiland. Een van de grootste troeven zijn de mensen. Studenten zullen zich onmiddellijk thuis voelen, aangezien Tasmaniërs bekend staan ​​als vriendelijk en gastvrij.

Australie-outdoor

Gastgezin en -gemeenschap

Je komt terecht in Tasmania, een kleine eilandstaat onder mainland Australië. Gastgezinnen voorzien een veilige en ondersteunende thuisomgeving.

Religie speelt geen belangrijke rol in het Australische leven. Zelfs als de student in een religieus gezin wordt geplaatst, is het niet verplicht om religieuze diensten bij te wonen, maar mag van wel worden verwacht dat de student deze ten minste één keer bijwoont.

Australie-school-science

School

Het Australische schooljaar loopt van februari tot december. Jongeren in hogere jaren (Year 11 and 12) eindigen het schooljaar in november.  De schooldag loopt van maandag tot en met vrijdag van 8.45 tot 15.00 uur. Je kiest zelf de keuzevakken dat je wil volgen, maar sommige vakken zijn verplicht, zoals Engels en lichamelijke opvoeding. Schooluniformen zijn verplicht voor jongeren die in jaar 7-10 zitten. Jongeren in jaar 11-12 kunnen casual kleren dragen op school.

Taal

Engels, in zijn Australische variant, is de officiële taal van Australië. Chinees, Italiaans en Grieks zijn de tweede meest gesproken talen. Een basiskennis van het Engels is nuttig.

Australie-meatpie

Eten

Australiërs eten over het algemeen drie maaltijden per dag en eten geen tussendoortjes. Veel Australisch eten lijkt op Brits eten, zoals vleespasteitjes en fish and chips. Maar er is ook een sterke Aziatische invloed en onlangs een hernieuwde belangstelling voor “bushfoods“, oftewel voedsel dat traditioneel door de Aboriginalgemeenschap wordt gegeten. Andere populaire gerechten zijn biefstuk, lamskoteletten, worst, zeevruchten en pasta.

Ontdek beschikbare programma's in Australië