Kies Programma's:

  • Afrika
  • Azië
  • Europa
  • Latijns-Amerika
  • Noord-Amerika
  • Oceanië
slovakije berg man

Get excited!

Jouw buitenlandervaring in coronatijden

Programma’s met vertrek in 2020:

AFS zal deze zomer zoveel mogelijk programma’s hervatten zolang de veiligheid het toelaat en mits onvermijdelijke aanpassingen soms in programmaduur, soms in vertrekdatum, soms misschien zelfs in bestemming. We zetten ons alvast in om voor zoveel mogelijk jongeren en gezinnen hun AFS-ervaring mogelijk te blijven maken. Inschrijven voor vrijwilligerswerk, hoger onderwijs of stages kan nog doorheen het jaar (tot 2 maanden voor vertrek).

Programma’s met vertrek in 2021:

Vanaf 15 juni kan je hier onze programma’s met vertrek in januari 2021 vinden. Vanaf 15 augustus onze programma’s met vertrek in de zomer van 2021.

Verruim je blik op de wereld!

Onze interculturele avonturen veranderen jouw leven voorgoed! Wij noemen dat het #AFSeffect
STU_GLOBAL

Word wereldburger

Word deel van een nieuwe familie in een ander land. Geniet van nieuwe tradities. Neem je tijd om inzichten over andere culturen en religies op te doen, je erin te verdiepen en ze te waarderen!

STU_CHANGE

Ga voor verandering

Kijk met een nieuwe bril naar de wereld en help anderen hun blik te verruimen. Bouw bruggen over culturen heen en sluit levenslange vriendschappen.

STU_FLUENT

Ontwikkel je skills

Leer een nieuwe taal en vind aansluiting bij mensen met een andere cultuur of achtergrond. Die skills neem je mee naar huis en zal je nog je hele leven kunnen gebruiken.

STU_YOU

Word jezelf

Ontdek nieuwe dingen over jezelf en jouw plaats in de wereld. Leer hoe je uitdagingen omzet in waardevolle groeikansen. Word zelfstandig en volwassen of gewoon helemaal jezelf…

“AFS heeft me de wereld en iedereen anders doen inzien, ook mezelf. Ik heb geleerd om me minder aan te trekken van wat mensen van me denken, om iedereen te nemen zoals die is en altijd hulp te bieden aan je medemensen. “

—Katoo ging drie maanden naar Portugal

Kies het programma dat bij jou past

Wil je met AFS naar het buitenland dan krijg je begeleiding op maat. Voor jongeren die naar een middelbare school gaan in het buitenland ziet het voorbereidingstraject er natuurlijk anders uit dan voor een jongvolwassene die in het hoger onderwijs instroomt of een stage of vrijwililigersproject start.
tijdens-of-na-middelbaar-japan

Middelbaar onderwijs

Doorheen het jaar vóór je effectieve vertrek zal je worden ondergedompeld in de wondere wereld van AFS. Jouw vrijwilligerscomité zal je, samen met je ouders en andere AFS-studenten uit jouw buurt, voorbereiden op wat komen gaat en begeleiden tijdens je ervaring. Op weekends en ontmoetingsmomenten zal je omringd worden door ervaren AFS’ers die een gelijkaardige ervaring zullen beleven of beleefd hebben. Je zal een contactpersoon hier en in je nieuwe land krijgen. En na je terugkeer staan diezelfde vrijwilligers klaar om je met je twee voetjes in België te laten landen!

Kies je bestemming
Vrijwilligerswerk-buitenland-Filipijnen

Gap year

Maak van je reislust een impactvolle ervaring in het buitenland. Je ontdekt jezelf en de wereld vanuit de gewoontes en wonderen van een andere cultuur. Studeren, werken, jezelf verder ontwikkelen, bijdragen aan duurzaamheid en maatschappelijke ongelijkheid, even rust nemen, je CV aansterken, een verschil maken of gewoon de tijd van je leven hebben: het kan allemaal. Een gap year is alles behalve een verloren jaar!

Ontdek onze gap year programma's
maxresdefault

Neem een break

Ben je al bezig met je studies of ben je ondertussen al actief in het werkveld, en zoek je naar een ‘break’? Doe een specifieke stage, geef les als leerkracht of werk mee aan een vrijwilligersproject dat op je lijf staat geschreven. Je kan ook terug naar de schoolbanken gaan en een jaartje naar folk college in Denemarken vertrekken (dat kan tot 30 jaar). Dat is niet-traditioneel onderwijs en je kan een zelfs een specifieke richting kiezen zoals kunst of duurzaamheid.

Vind je break

Beurzen & kortingen

Wist jij dat één vierde van alle AFS-deelnemers vertrekt aan een (sterk) verlaagde prijs?

Je dient eenvoudig een aanvraag in tijdens je oriënteringsproces, omdat de uiteindelijke deelnameprijs een rol speelt in  de keuze van je programma.

Ontdek onze beursmogelijkheden

De wereld door de ogen van AFSers

Durf de stap te zetten naar een nieuw leven zoals deze AFS-deelnemers en verdwaal in hun verhalen!

Lees Meer