Kies Programma's:

  • Afrika
  • Azië
  • Europa
  • Latijns-Amerika
  • Noord-Amerika
  • Oceanië

Verruim je blik op de wereld!

Onze interculturele avonturen veranderen jouw leven voorgoed! Wij noemen dat het #AFSeffect
STU_GLOBAL

Word wereldburger

Word deel van een nieuwe familie in een ander land. Geniet van nieuwe tradities. Neem je tijd om je inzichten over andere culturen en religies te waarderen en te verdiepen.

STU_CHANGE

Word verandering

Kijk met een nieuwe bril naar de wereld en help anderen om te kijken zoals jij kijkt. Bouw bruggen over culturen heen door levenslange vriendschappen te sluiten.

STU_FLUENT

Word vlot

Leer een nieuwe taal en vind aansluiting bij mensen met een andere cultuur of achtergrond. Die skills neem je mee naar huis en zal je nog je hele leven kunnen gebruiken.

STU_YOU

Word jezelf

Ontdek nieuwe dingen over jezelf en jouw plaats in de wereld. Leer hoe je uitdagingen omzet in waardevolle groeikansen. Word zelfstandig en volwassen.

Proef of Spring

Verruim je blik met AFS. Ontdek wie je echt bent. Smeed levenslange vriendschappen.
proef

PROEF - naar een middelbare school

Doorheen het jaar vóór je effectieve vertrek zal je worden ondergedompeld in de wondere wereld van AFS. Jouw vrijwilligerscomité zal je, samen met je ouders en andere AFS-studenten uit jouw buurt, voorbereiden op wat komen gaat en begeleiden tijdens je ervaring. Op weekends en ontmoetingsmomenten zal je omringd worden door ervaren AFS’ers die een gelijkaardige ervaring zullen beleven of beleefd hebben. Je zal een contactpersoon hier en in je nieuwe land krijgen. En na je terugkeer staan diezelfde vrijwilligers klaar om je met je twee voetjes in België te laten landen!

spring

SPRING - hoger onderwijs, stages en vrijwilligerswerk

Je wordt voorbereid en begeleid via het Global Competence Certificate (GCC) vóór, tijdens en na je uitwisseling. Deze tool combineert online reflectiesessies met webinars en persoonlijke ontmoetingen. Als je het hele pakket doorlopen hebt, krijg je het GCC-getuigschrift dat aantoont dat je de nodige interculturele competenties hebt verworven om goed te functioneren in een internationale context. Dit internationale kwaliteitslabel is een grote meerwaarde op je CV en helpt je in je verdere loopbaan en in de huidige geglobaliseerde, multiculturele samenleving.

Kijk met een nieuwe bril naar de wereld

“AFS heeft me de wereld en iedereen anders doen inzien, ook mezelf. Ik heb geleerd om me minder aan te trekken van wat mensen van me denken, om iedereen te nemen zoals die is en altijd hulp te bieden aan je medemensen. “

—Katoo ging drie maanden naar Portugal

De wereld door de ogen van AFSers

Durf de stap te zetten naar een nieuw leven zoals deze AFS-deelnemers en verdwaal in hun verhalen!

Lees Meer

Hoe kan ik AFSer worden?

STEP1

Zoek jouw formule

Denk goed na over wat je wil. Wil je op de middelbare schoolbanken terecht komen, of zet je graag je eerste stappen in het hoger onderwijs? Vind je een stage wel interessant? Of doe je liever vrijwilligerswerk?

STEP2_ST

Schrijf je in!

Onze grondige inschrijvingsprocedure zorgt ervoor dat we je goed leren kennen. Zo kunnen we jouw AFS-ervaring afstemmen op jouw behoeftes!

STEP3

Grijp je kans!

AFS-oriëntatiesessies (vóór, tijdens en na je uitwisseling) helpen je om persoonlijke en culturele groeikansen in het buitenland met beide handen te grijpen!

STEP4_ST

Spring op het vliegtuig!

Gedreven AFS-vrijwilligers, gastgezinnen en stafleden staan te popelen om van jouw AFS-ervaring een onvergetelijk intercultureel avontuur te maken.

Beurzen & kortingen

Wist jij dat één vierde van alle AFS-deelnemers vertrekt aan een (sterk) verlaagde prijs?

Ontdek onze beursmogelijkheden

Overtuig je ouders!

Informatie voor ouders

AFS staat voor ervaring en veiligheid, al meer dan 100 jaar. Dankzij haar wereldwijd netwerk van vrijwilligers, ondersteund door een professionele staf, biedt AFS jongeren de kans om te slagen in een geglobaliseerde wereld. AFS-programma’s helpen jongeren om een wereld te zien die groter is dan wat ze kennen, en om met mensen van andere landen en culturen om te gaan.

Lees waarom AFS de juiste keuze is

De wereld ontdekken en levenslang leren

AFS helpt je om elke ervaring om te buigen in een leermoment. Onze vrijwilligers en stafleden gidsen je door deze reis. Interculturele experts werkten een leerplan uit voor onze deelnemers. Regelmatige bijeenkomsten en reflectiemomenten zorgen ervoor dat je het onderste uit de kan haalt tijdens je ervaring. Zo bereiden we je ook voor op een leven vol interculturele ontmoetingen.

Spring — programma's voor (jong)volwassenen

Ben jij tussen 18 en 30 jaar en wil jij de wereld op jouw manier ontdekken? Via AFS kan je hogere studies, stages of vrijwilligerswerk doen in heel uiteenlopende landen. Onze aangepaste voorbereiding op jouw maat zorgt ervoor dat jij jouw ambities kan waarmaken!

Lees Meer