Vind je programma

Kies Programma's:

  • Afrika
  • Azië
  • Europa
  • Latijns-Amerika
  • Noord-Amerika

Ervaar het #afseffect waar dan ook ter wereld

Gemaakt met Padlet

Nog niet zeker wat je wil doen of waar je op avontuur wil?

Doe de quiz en vind je match!

Wil je met AFS naar het buitenland dan krijg je begeleiding op maat. Voor jongeren die naar een middelbare school gaan in het buitenland ziet het voorbereidingstraject er natuurlijk anders uit dan voor een jongvolwassene die in het hoger onderwijs instroomt of een stage of vrijwililigersproject start.
tijdens-of-na-middelbaar-japan

Middelbaar onderwijs

Doorheen het jaar vóór je effectieve vertrek zal je worden ondergedompeld in de wondere wereld van AFS. Jouw vrijwilligerscomité zal je, samen met je ouders en andere AFS-studenten uit jouw buurt, voorbereiden op wat komen gaat en begeleiden tijdens je ervaring. Op weekends en ontmoetingsmomenten zal je omringd worden door ervaren AFS’ers die een gelijkaardige ervaring zullen beleven of beleefd hebben. Je zal een contactpersoon hier en in je nieuwe land krijgen. En na je terugkeer staan diezelfde vrijwilligers klaar om je met je twee voetjes in België te laten landen!

Kies je bestemming
Vrijwilligerswerk-buitenland-Filipijnen

Gap year

Ben je 18 en net klaar met het middelbaar? Maak van je reislust een impactvolle ervaring in het buitenland! Je ontdekt jezelf en de wereld vanuit de gewoontes en wonderen van een andere cultuur. Studeren, werken, jezelf verder ontwikkelen, bijdragen aan duurzaamheid en maatschappelijke ongelijkheid, even rust nemen, je CV aansterken, een verschil maken of gewoon de tijd van je leven hebben: het kan allemaal. Een gap year is alles behalve een verloren jaar! Je kan zelfs nog terug naar het middelbaar met één van onze combinatieprogramma’s.

Vind je gap year programma
maxresdefault

Neem een break

Ben je al bezig met je studies of ben je ondertussen al actief in het werkveld, en zoek je naar een ‘break’? Doe een specifieke stage, geef les als leerkracht of werk mee aan een vrijwilligersproject dat op je lijf staat geschreven. Je kan ook terug naar de schoolbanken gaan en een jaartje naar folk college in Denemarken vertrekken (dat kan tot 30 jaar). Dat is niet-traditioneel onderwijs en je kan een zelfs een specifieke richting kiezen zoals kunst of duurzaamheid.

Maak je ambities waar

Een onvergetelijk avontuur waar je ook naartoe gaat

Beurzen & kortingen

Wist jij dat één vierde van alle AFS-deelnemers vertrekt aan een (sterk) verlaagde prijs?

Je dient eenvoudig een aanvraag in tijdens je oriënteringsproces, omdat de uiteindelijke deelnameprijs een rol speelt in  de keuze van je programma.

Ontdek onze beursmogelijkheden

Verruim je blik op de wereld!

Onze interculturele avonturen veranderen jouw leven voorgoed! Wij noemen dat het #AFSeffect
STU_GLOBAL

Word wereldburger

Word deel van een nieuwe familie in een ander land. Geniet van nieuwe tradities. Neem je tijd om inzichten over andere culturen en religies op te doen, je erin te verdiepen en ze te waarderen!

STU_CHANGE

Ga voor verandering

Kijk met een nieuwe bril naar de wereld en help anderen hun blik te verruimen. Bouw bruggen over culturen heen en sluit levenslange vriendschappen.

STU_FLUENT

Ontwikkel je skills

Leer een nieuwe taal en vind aansluiting bij mensen met een andere cultuur of achtergrond. Die skills neem je mee naar huis en zal je nog je hele leven kunnen gebruiken.

STU_YOU

Word jezelf

Ontdek nieuwe dingen over jezelf en jouw plaats in de wereld. Leer hoe je uitdagingen omzet in waardevolle groeikansen. Word zelfstandig en volwassen of gewoon helemaal jezelf…

Destination Unknown 4G4A4535

Destination Unknown

De vraag is niet waar je naartoe gaat, maar wie je ontmoet!

Dit wordt sowieso een avontuur! Jij wilt op uitwisseling, maar de bestemming blijft een verrassing. Wij garanderen je een trimester- of jaarprogramma, binnen Europa en een unieke ervaring! Elk jaar hebben we twee plekken beschikbaar voor Destination Unknown.

Durf jij het aan?

Veelgestelde vragen over een uitwisseling met AFS

Hier verzamelen alle interessante vragen die vaak gesteld worden tijdens infomomenten of via chat. Lees de antwoorden rustig door. Deze lijst wordt regelmatig bijgewerkt zodat hier de meest actuele informatie staat!

Per programma vind je de specifieke leeftijdsvoorwaarden terug. Algemeen kan je hier vanuit gaan:

  • Middelbare schoolprogramma’s: voor wie op moment van vertrek -18 jaar is en nog niet is afgestudeerd.
  • Combinatieprogramma’s middelbare school en hogere studies of vrijwilligerswerk: vanaf 17 jaar op moment van vertrek.
  • Hogere studies: vanaf 17 jaar op moment van vertrek.
  • Vrijwilligerswerk: vanaf 17,5 jaar op moment van vertrek.
  • Stage: variabel, maar wel verbonden aan een hogere studie of met werkervaring

De wereld door de ogen van AFSers

Durf de stap te zetten naar een nieuw leven zoals deze AFS-deelnemers en verdwaal in hun verhalen!


Lees Meer

Zet de eerste stappen naar jouw ideale uitwisseling

Kennismaking

Interesse en wil je meer informatie? Laat je gegevens achter en plan je eerste gesprek in met ons! We geven je gratis en vrijblijvend advies op maat.

Start hier

Ouders

Vind hier informatie voor ouders. Waarom je als ouder best investeert in een uitwisselingsprogramma voor je kind? Ontdek de omkadering die AFS aanbiedt.

Informatie voor ouders

Infomoment

Kom naar een infoavond bij jou in de buurt of online. AFS-vrijwilligers en returnees vertellen je graag meer over een uitwisseling met AFS. Stel zeker al je vragen!

Vind je infomoment