18 en (net) afgestudeerd? Neem een gap year met AFS

Maak van je reislust een impactvolle ervaring in het buitenland. Je ontdekt jezelf en de wereld vanuit de gewoontes en wonderen van een andere cultuur. Studeren, werken, jezelf verder ontwikkelen, bijdragen aan duurzaamheid en maatschappelijke ongelijkheid, even rust nemen, je CV aansterken, een verschil maken of gewoon de tijd van je leven hebben: het kan allemaal. Een gap year is alles behalve een verloren jaar!

Bij AFS draait het om de authentieke onderdompeling. Het draait om de ervaring, het #AFSeffect. Verbinding maken met mensen met verschillende achtergronden geven jou perspectieven en manieren om problemen op te lossen, waardoor je flexibeler en creatiever wordt. Neem een gap year en word een wereldburger!

European Solidarity Corps

Gesubsidieerd vrijwilligerswerk binnen Europa bij NGO's of non-profitorganisaties. Je kan een Europese vrijwilliger worden tot je 30e jaar!

Elk jaar hebben we bij AFS Vlaanderen Europese vrijwilligers die ons team komen versterken. Maar jij als jonge Vlaming kan ook aan de slag binnen Europa! Wil je een jaar werkervaring opdoen in Europa en tegelijkertijd ook bijdragen aan de maatschappij? Dan is het European Solidarity Corps misschien wel iets voor jou!

Je werkt voltijds mee binnen de organisatie maar je hebt uiteraard ook voldoende vrije tijd om het land en de cultuur te ontdekken.

Hoe begin je eraan?

  • Je zoekt je project via de databank van het European Solidarity Corps. Organisaties die meedoen zijn NGO’s en non-profits in verschillende sectoren zoals sociale sector, culturele sector, landbouw, onderwijs,…
  • Wanneer je eenmaal gekozen bent door de organisatie, dan kan AFS optreden als je zendorganisatie en brengen wij alles qua administratie en papierwerk voor je in orde.

Meer informatie kan je ook vinden op de website van Jint.  

Grijp je kans!

“Te weinig plaats om te zeggen dat mijn stage met AFS geweldig was! Een zeer goede begeleiding vóór, tijdens en na de stage, altijd bereikbaar voor belangrijke zaken of voor een babbel, leerrijke stageplaats, mooie stad,… Dus om het zo kort mogelijk te houden, heb ik maar één advies: DOEN!”

Anaïs deed drie maanden stage in een banketbakkerij in Sydney, Australië

deddy-yoga-pratama-524473-unsplash

Stap voor stap begeleiding vóór, tijdens en na je avontuur.

Krijg volledige omkadering en ontvang het Global Competence Certificaat

AFS ontwikkelde een professioneel internationaal leerplatform om je voor, tijdens en na je avontuur goed te omkaderen. Je ontvangt kort na je inschrijving toegang tot het interactief leerplatform. We nodigen je ook uit op een ontmoetingsdag voor je vertrek en wanneer je weer thuiskomt.

Ontdek het Global Competence Certificate