De EU wil jongeren via de European Solidarity Corps de kans geven om ervaring op te doen in het buitenland. AFS biedt korte vrijwilligersprojecten aan voor jongeren die door financiële uitdagingen, leermoeilijkheden of andere obstakels minder snel de stap naar het buitenland zouden zetten.

Dankzij de steun van de Europese Unie is deze ervaring, die steeds drie zomerweken tijdens de zomervakantie omvat, volledig gesubsidieerd.

AFS regelt alles en helpt je op weg!

Belangrijk! Naar aanleiding van de corona-crisis die intussen de hele wereld op zijn kop heeft gezet, moeten ook wij de voorbereidingen van ons Short-term European Solidarity Corps-project wat aanpassen.

Normaal gezien zouden we dit weekend 2 infomomenten organiseren waarop geïnteresseerde jongeren (en hun ouders) zouden kunnen langskomen voor een kennismaking of voor meer informatie over het project, maar spijtig genoeg moeten we deze 2 infomomenten annuleren. We hebben besloten tot en met 19 april de werking rond ST-ESC tijdelijk even stil te leggen en hopen tegen dan meer duidelijkheid te hebben.

Wij zijn op vandaag nog steeds hoopvol dat we in de zomer jongeren de kans zullen kunnen geven om 3 weken op uitwisseling te gaan, dus inschrijven kan wel nog steeds! We verschuiven de deadline voor de inschrijvingen wel 2 weken, waardoor inschrijven kan tot en met vrijdag 1 mei. Ingeschreven jongeren zullen dus ook pas op 4 of 5 mei de mail krijgen waarin we hen laten weten naar waar ze in de zomervakantie kunnen gaan. Het voorbereidingsweekend gaat voorlopig nog steeds door in het weekend van 15, 16 en 17 mei.

Tot en met 19 april kunnen jullie ons bereiken via [email protected] Vanaf maandag 20 april weer terug via [email protected]

Logo-European-Solidarity-Corps

Projecten 2020

Voor een periode naar het buitenland trekken, doe je niet zomaar. Het vraagt een grondige voorbereiding. AFS zorgt voor alles en begeleidt je voor, tijdens en na je avontuur. De Europese Unie betaalt jouw deelname aan één van de European Solidarity Corps-projecten van drie weken.

AFS regelt je verzekering en biedt assistentie ter plaatse plus via haar noodtelefoon (24u + 7 dagen op 7).

Wil je een overzicht van alle projecten en de voorwaarden? Bekijk hier het programma van 2020. Hieronder vind je een kort overzicht van alle deelnemende landen.

Zet je schouders onder natuurbehoud en renovatieprojecten

Samen met een groep jongeren uit heel de wereld oude gebouwen (kerken, fonteinen,…) renoveren of in de natuur werken. In afwachting van de brochure voor 2020 kan je hier de brochure van ST-ESC in Frankrijk 2019 al eens bekijken. Je krijgt dan al een indruk van de project en de mogelijkheden.

  • Periode: een 30-tal mogelijkheden van begin juli tot eind september 2020
  • Leeftijd: 18-30 jaar
  • Verblijf in gemengde slaapzalen of tenten, koken in groep
  • Locatie: verspreid over heel Frankrijk
  • Aantal: 1 Vlaamse vrijwilliger per project
ST-EVS-SONIA-HAMIDI-TUR-2015-1

“Ik heb er vele nieuwe vrienden uit andere landen aan over gehouden. Een onbetaalbare ervaring.”

Hoe doe je mee?

Volg dit stappenplan en start jouw internationale avontuur.

Kom naar een infomoment

De infomomenten zijn voorlopig geannuleerd omwille van de maatregelen rond de corona-crisis. Je kan vrijblijvend langskomen voor meer informatie over deelname aan één van de projecten op de volgende dagen:

  • Zaterdag 28 maart tussen 16u en 18u30 in de Youth Zone van KRAS, shopping Den Tir, Sint-Bernardsesteenweg 312, Antwerpen (tram stopt voor de deur).
  • Zondag 29 maart tussen 16u en 18u30 op het kantoor van AFS, Hendrik Consciencestraat 52, Mechelen (vlakbij het station van Mechelen).

Meld je aan

Schrijf je ten laatste 1 mei in via het online formulier. Geef door naar welk(e) projecten(en) in het buitenland je graag zou gaan.

  • Nadat je op 4 mei per mail te weten komt naar welk project je in de zomer kan vertrekken, heb je tot 11 mei de tijd om definitief te bevestigen dat je deelneemt.
Schrijf je hier in

Schrijf de waarborg over

De waarborg is verplicht bij deelname aan één van de projecten. Je bezorgt ons jouw deelnameovereenkomst en je schrijft de waarborg van €50 over.  Deze waarborg krijg je terug in oktober, op voorwaarde dat je hebt
deelgenomen aan de Terugkomdag.

Ga op weekend

In het weekend van 15-16-17 mei wordt je samen met alle andere deelnemers klaargestoomd voor dit interculturele avontuur.

Vertrek op avontuur

Je vertrekt op avontuur naar het buitenland en je neemt deel aan jouw unieke internationale ervaring met Europese jongeren!

Kom naar de Terugkomdag

Op zondag 27 september ontmoet je opnieuw de deelnemers van alle projecten, wissel je ervaringen uit en krijg je jouw waarborg terug.

Meer weten?

Heb je interesse en wil je meer weten over Short-term European Solidarity Corps of de projecten? Tinne Persoons geeft je graag een woordje uitleg!

Download hier de brochure van 2020