Dylan ging voor twee maanden aan de slag Europese vrijwilliger bij Eko centar Latinovac in Kroatië. Het project was onderdeel van Short-term European Solidarity Corps. Het belangrijkste doel van het project was het bevorderen van interculturele waarden en vrijwilligerswerk door middel van deelname aan lokale festivals en het ondersteunen van het Eco Center Latinovac.

Kroatië european solidarity corps

Nu op het moment dat ik heb vernomen dat ik ben toegelaten tot het project, is mijn eerste bedenking… hier komt mijn tweede leven. Of is het al mijn derde of mijn vierde? In elk geval ik ben enorm enthousiast over dit nieuwe begin en ik kijk ernaar uit om de wereld te verkennen.

Mijn avontuur begon op maandag 7 september toen mijn zus me een lift gaf naar de vlieghaven in Brussel. Na veel tranen kwam ik aan in Latinovac waar ik mijn nieuwe vrienden zag voor de komende twee maanden. Een stel jonge en avontuurlijke mensen uit alle kanten van de wereld.

Mijn eerste indruk van Kroatië: prachtig! We werken hier tussen de bergen in de kleine stad Latinovac. We hebben onze eerste ervaring met tuinieren al geproefd. Ik heb het over compost, de tuin uitbreiden, sla planten, … dit is zo ver weg van mijn gebruikelijke leven en ik kan je zeggen: ik heb mijn beste tijd hier!

Kroatië european solidarity corps

Verder organiseren we veel evenementen, vanwege COVID 19 zijn we genoodzaakt om alles online te doen, wat betekent dat we veel films maken en veel aan videobewerking doen.

De lokale gemeenschap voorzien van onze hulp is één van de beste dingen van dit avontuur. Gewoon om de simpele reden dat je er zoveel voor terugkrijgt. Ik heb het over de gastvrijheid van de lokale bevolking, de verschillende mensen die je ontmoet. Ze hebben allemaal hun eigen verhaal.

Nu zijn we hier drie weken. Volgende week kunnen we aan ons persoonlijke project werken. De omgeving hier geeft mij zoveel ideeën..Ik kan je alvast vertellen dat ik aan een project ga werken waar je de prachtige natuur ontmoet , iets met fietsen en de mogelijkheid om vrij te zijn wanneer je maar wilt. Ik ben enthousiast! Ik vertel je hier meer over binnen een paar weken als ik met een nieuwe update kom.

Dus dit is mijn verhaal voor zo ver, nu ga ik verder om ten volle het leven te ontdekken.

Dovidenja!


Wil jij gastorganisatie worden voor een Europese vrijwilliger? Bekijk dan hier de mogelijkheden.