Ondanks dat de Covid-19-pandemie een grote impact blijft hebben op alle aspecten van het leven over de hele wereld, is AFS dankbaar dat we uitwisselingen in het buitenland en binnenland kunnen blijven organiseren binnen de wettelijke maatregelen.

Onze programma’s voor 2020 en 2021

Statement november.

Momenteel hebben we wereldwijd meer dan 500 middelbare scholieren die hun programma startten in meer dan 20 landen. De veiligheid en het welzijn van onze deelnemers blijft onze eerste prioriteit, net als de afgelopen 70 jaar.

Daarom mag geen enkel land AFS-deelnemers ontvangen tenzij ze voldoen aan de gezondheids- en veiligheidscriteria van ons Global Risk Management Team. AFS-programma’s kunnen enkel plaatsvinden in landen waar het gezondheids- en veiligheidssysteem het toelaten en studentenvisa mogelijk zijn. Onze ervaren staf en getrainde lokale vrijwilligers houden de voorwaarden voor programma’s van land tot land nauwlettend in de gaten en zorgen ervoor dat elke AFS’er veilig blijft tijdens zijn of haar programma. We houden onze zend- en gastgezinnen op de hoogte van de geldende maatregelen en voorzien aangepaste activiteiten om de integratie te ondersteunen.

AFS biedt ook vanaf 2020 alle zendstudenten de optie aan om een ​​certificaat voor sociale impact te ontvangen na voltooiing van het Active Global Citizenship-curriculum, ontworpen door de universiteit van Pennsylvania’s (Penn) Center for Social Impact Strategy (CSIS). Naast de reguliere voorbereidingsweekends en ondersteuning van alle AFS-programma’s door onze lokale vrijwilligers, zullen deelnemers nu ook toegang krijgen tot een nieuw blended learning-programma dat online en persoonlijke ondersteuning combineert. Met AFS verwerven studenten wat wij ‘superkrachten’ noemen: vaardigheden die hen zullen helpen leiders te worden in hun lokale gemeenschap en de wereld.

Via deze link kan u veelgestelde vragen over uitwisselingen in 2020-21 en hun antwoorden lezen op onze website.

Een nieuwe kans tot meer flexibiliteit: online programma’s

Studeren in het buitenland in een tijd van onzekerheid is misschien niet de beste optie voor sommige studenten en hun gezinnen. Voor degenen die dit jaar en in 2021 niet kunnen of willen reizen, maar wel graag willen deelnemen aan een uitwisselingsprogramma, lanceert AFS nieuwe programma-mogelijkheden:

  • AFS Global You Adventurer: je hoeft niet te reizen om jongeren uit andere landen op een zinvolle manier te ontmoeten. AFS Global You Adventurer is een uniek online programma waar jonge mensen leren hoe ze in contact komen met mensen uit verschillende culturen en onderdeel worden van een wereldwijde gemeenschap. Deelnemers verdienen ook ons ​​bekroonde AFS Global Competence Certificate, dat hun cv een boost kan geven.
  • Sustainability and leadership: een online cursus duurzame ontwikkeling, leiderschap en interculturele competenties. Onze partner GVI ontwikkelde deze online cursus met dagelijks live webinars waarmee jongeren al een eerste impact mee kunnen maken. Deze cursus versterkt ook je CV! Je kan de cursus op zichzelf volgen of combineren met een vrijwilligersproject in het buitenland.

Inschrijvingen voor alle programma’s die starten in 2021 zijn ook open en onze medewerkers en vrijwilligers over de hele wereld kijken ernaar uit om onze toekomstige deelnemers te ontmoeten.