Origineel bericht door AFS International

We hebben pijn. We horen de pijnlijke kreten ten gevolge van de moorden op George Floyd, Breonna Taylor, Ahmaud Arbery, Tony McDade, João Pedro Mattos Pinto, Adama Traoré en te veel anderen, over de hele wereld. Het racisme en de systematische onrechtvaardigheid wereldwijd, waarvan we nog steeds getuige zijn, zijn onaanvaardbaar. We hebben gefaald.

We moeten racisme en white supremacy overal bestrijden.

We erkennen dat de eenheid in deze strijd er al lang had moeten zijn.

We erkennen dat dit een moeilijke strijd is.

We erkennen dat er nog een lange weg te gaan is.

Een rechtvaardigere en vreedzamere wereld staat op het spel, en we kunnen zo niet blijven doorgaan.

We moedigen aan om na te denken. Het is belangrijker dan ooit om dit moment in de geschiedenis niet zomaar voorbij te laten gaan- maar om te stil te staan, te luisteren en na te denken. We erkennen dat wij bij AFS, en de hele internationale onderwijsgemeenschap, het beter kunnen en moeten doen bij het opleiden van onszelf en onze gemeenschappen, en bij het nemen van effectieve maatregelen als individu en als organisatie om stereotypen, vooroordelen en systematische rassen- en discriminatieonrechtvaardigheid aan te pakken. We nodigen je uit om na te denken over een aantal vragen die we onszelf ook hebben gesteld:

  • Welke vooroordelen heb ik? Hoe kan ik mijn gedrag veranderen dat anderen zou kunnen onderdrukken en kwetsen?
  • Welke ongelijkheden en onrechtvaardigheden heb ik genegeerd in mijn familie, gemeenschap, werkomgeving, land?
  • Hoe kan ik degenen steunen die te maken hebben met verschillende vormen van systematische onderdrukking en minder mogelijkheden hebben dan ik?
  • Waar en hoe kan ik meer leren over het veranderen van de manier waarop we elkaar zien en behandelen?

We roepen op tot actie. We moeten ons verenigen en samenwerken om racisme en discriminatie te bannen uit de wereld. Vandaag engageren wij ons ertoe om gesprekken en acties te starten die ervoor zorgen dat uitspraken als deze niet meer nodig zijn. We weten dat dit een kleine maar noodzakelijke stap is. We erkennen dat we nog harder moeten werken aan het opleiden van onszelf en anderen over raciale ongelijkheden, machtsverschillen en vooroordelen. We gaan inzetten op het creëren van gelegenheden voor onze gemeenschap om te leren hoe ze de diversiteit die onze samenleving sterk maakt, kunnen eren en hoe er mee om te gaan.


We raden je aan om de volgende bronnen te gebruiken. Lees, luister, leer en doe.