Een buitenlandse ervaring voor iedereen

We bieden buitenlandse vrijwilligerservaringen aan in verschillende landen binnen de Europese Unie of in partnerlanden van de EU. Dit kunnen bestemmingen zijn zoals Italië, Bulgarije, Noord-Macedonië of Palestina.

Je kiest uiteraard niet alleen voor het land van bestemming, maar ook voor het soort vrijwilligerswerk. Zo zijn er verschillende mogelijkheden gaande van echt boerenwerk tot het meedraaien in jeugdcentra of jeugdverenigingen. Je hebt hiervoor geen specifieke competenties nodig buiten voldoende enthousiasme en een goede basiskennis Engels.

Jouw effectieve bestemming word je, in samenspraak met jou, toegewezen op de ADMIN-Day. Hierbij houden we uiteraard rekening met jullie voorkeuren. De mogelijke projecten worden jullie ook voorgesteld op de ADMIN-Day.

AFS en Tumult regelen alles en helpen je op weg.

“Vanaf dag één besefte ik dat de meeste mensen inderdaad deugen. Samen met negen andere jonge vrijwilligers uit verschillende Europese landen woonde ik een maand lang in een Fins zomerhuis, dat voorzien was van Gen-Z’s voornaamste brandstoffen – elektriciteit en wifi – maar voor de rest eerder primitief genoemd kon worden. Het enige stromend water kwam uit een kraantje in de voortuin en het toilet bevond zich in een houten hokje in de schaduw van de typisch Scandinavische vegetatie.”

Lees de volledige getuigenis van Svea
Kroatië european solidarity corps

Dylan ging voor twee maanden aan de slag als Europese vrijwilliger bij Eko centar Latinovac in Kroatië. Het belangrijkste doel van het project was het bevorderen van interculturele waarden en vrijwilligerswerk door middel van deelname aan lokale festivals en het ondersteunen van het Eco Center Latinovac.

“… dit is zo ver weg van mijn gebruikelijke leven en ik kan je zeggen: ik heb mijn beste tijd hier!”

Lees meer over de ervaring van Dylan!

Doe je mee?

Volg dit stappenplan en start jouw internationale avontuur.
lightbulb

Kom naar een infomoment

Diegene die de infosessie nog eens graag opnieuw horen of er niet konden bij zijn kunnen de opname herbekijken via deze link. Heb je toch nog vragen na het bekijken van deze opname? Neem dan zeker snel contact op met Bart of Sverre en we proberen zo snel en duidelijk mogelijk een antwoord te formuleren.

STEP1 apply now

Meld je aan

Inschrijven is niet meer mogelijk.

Via mail stellen we je dan een project voor. Je krijgt nog de tijd om definitief te bevestigen dat je deelneemt.

Inschrijven
STEP2_ST

Ontdek de projecten op ADMIN-Day

Op zaterdag 15 april zien we jou op ADMIN-Day. Op deze dag stellen wij jou de projecten voor en weet jij ook naar welke bestemming je gaat.

STEP3

Ga op voorbereidingsweekend

Het voorbereidingsweekend zal doorgaan in op 26, 27 en 28 mei. Meer informatie volgt.

STEP4_VOL

Vertrek op avontuur

Beleef een onvergetelijke ervaring.

SUPP_ORIENT

Ga naar de Terugkomdag

Op de terugkomdag op 29 en 30 september ontmoet je opnieuw de deelnemers van alle projecten en wissel je ervaringen uit.

Meer weten?

Heb je interesse en wil je meer weten over Tournee Volontier of de projecten? Bart Willems geeft je graag een woordje uitleg! Een volledige brochure kan je ook opvragen.