Thailand baadt in eeuwenoude tradities en kleurrijke ceremonies, vaak gebaseerd op het respect voor de voorouders. 95% van de bevolking is boeddhist en deze levensfilosofie is de rode draad in het leven van de meeste Thai. Ook het gezinsleven speelt een belangrijke rol in Thailand: je gastfamilie leert je een heleboel over de subtiliteiten van de Thaise levenswijze. Omgekeerd zal je merken dat ze ook erg nieuwsgierig zijn naar België. Thailand is ook een land met een adembenemende natuur, prachtige oude tempels en een heerlijke keuken.

Gastgezin en gemeenschap

Je kan overal in Thailand terechtkomen, maar de meeste gastgezinnen wonen in kleine steden. Thai zijn warme, gastvrije en heel vriendelijke mensen. Ze zijn ook gereserveerd en heel respectvol. Nee zeggen is voor Thai heel moeilijk. De communicatie met anderen gebeurt in Thailand heel indirect.

Familie is heel belangrijk en je zal regelmatig op bezoek gaan bij familieleden. Gezinnen brengen de weekends meestal thuis door. De samenleving is patriarchaal, maar gewoonlijk werken beide ouders. Het huishouden en de zorg voor de kinderen is wel de verantwoordelijkheid van de moeder.

School

Het sociale leven van jongeren draait rond de school. Thailand heeft heel wat soorten scholen en je kan in al deze scholen terechtkomen: publieke scholen, privéscholen, meisjes- of jongensscholen, technische scholen, kunstscholen, beroepsscholen,…  De meeste AFS-studenten worden in het voorlaatste jaar van een publieke school ingeschreven. Het schooljaar loopt van half mei tot half maart. Je volgt les van maandag tot vrijdag en van 8u tot 15u30. De vakken die je volgt, hangen af van je leeftijd, je interesses en je school. Thaise scholen bieden heel wat vakken: Thaise taallessen, dans, zwaardvechten, muziek, kooklessen, kunst, geschiedenis, boeddhisme, meditatie, thaiboksen,…

Taal

Thais is de officiële taal van Thailand. Je moet geen Thais kennen om deel te nemen aan een uitwisseling in Thailand, maar we raden je aan om een basiskennis Thais te hebben vóór je vertrek. Tijdens je verblijf in Thailand zal je mogelijk Thaise taallessen krijgen in je gastschool.

A photo posted by บัว (@soniadorigo_) on

A photo posted by Raquel Martinez (@rademark) on

Eten

De Thaise keuken is een van de populairste keukens ter wereld. Veel voorkomende ingrediënten zijn rijst, verschillende soorten curries, vis en groenten. Ook pikante pepers en pindasaus zijn populair. Thai eten graag varkensvlees en kip. Heel het jaar door is er een grote variëteit aan fruit verkrijgbaar.

Ontdek beschikbare programma's in Thailand