years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

Voor een jaar- en semesteruitwisseling naar Thailand in een ASO-richting mag je niet afgestudeerd zijn, voor een jaaruitwisseling in een technische, beroeps- of kunstrichting mag je wel afgestudeerd zijn.

Leeftijdsvoorwaarden: voor een jaar- en semesteruitwisseling in een ASO-richting ben je geboren tussen 4 augustus 2001 en 4 oktober 2004. Voor een jaaruitwisseling in een technische, beroeps- of kunstrichting ben je geboren tussen 4 juli 1998 en 4 juli 2003.

“Thaise leerlingen zien er onberispelijk uit. De voorgeschreven kleren, schoenen en zelfs kousen. Het haar zoals het moet (alleen een zwarte rekker, alle andere kleuren zijn niet toegestaan). Geen make up, geen juwelen, geen gekleurd haar. Ik heb drie verschillende uniformen. Eén waar je naam en het teken van je school op wordt gestreken. Dan een roze T-shirt met een trainingsbroek. Dit uniform wordt op dinsdag gedragen, omdat de koningin op dinsdag geboren is en haar lievelingskleur roze is (je ziet dan trouwens ook veel volwassenen een roze T-shirt of hemdje dragen. Op maandag is het geel voor de koning, maar daar doet onze school niet aan mee). En dan hebben we nog een T-shirt voor de donderdagen met het opschrift ‘To be number one’.”

Het sociale leven van jongeren draait rond de school. Thailand heeft heel wat soorten scholen en je kan in al deze scholen terechtkomen: publieke scholen, privéscholen, meisjes- of jongensscholen, technische scholen, kunstscholen, beroepsscholen,…  De meeste AFS-studenten worden in het voorlaatste jaar van een publieke school ingeschreven. Het schooljaar loopt van half mei tot half maart. Je volgt les van maandag tot vrijdag en van 8u tot 15u30. De vakken die je volgt, hangen af van je leeftijd, je interesses en je school. Thaise scholen bieden heel wat vakken: Thaise taallessen, dans, zwaardvechten, muziek, kooklessen, kunst, geschiedenis, boeddhisme, meditatie, thaiboksen,…

Je kan je ook aansluiten bij één van de vele artistieke groeperingen of bij een sportclub. AFS-studenten worden ook uitgenodigd om op uitstap te gaan, mee te doen aan evenementen zoals festivals en presentaties te geven over hun land.