Ontdek het economisch meest ontwikkelde land van Oost-Azië, met zijn bergketens, kustvlakten, rivierbekkens en prachtige glooiende heuvels. Zuid-Korea is een van de meest etnisch homogene samenlevingen ter wereld: Meer dan 99% van de inwoners van het land zijn etnische Koreanen. De meeste Zuid-Koreanen wonen in stedelijke gebieden.

Tieners in Zuid-Korea besteden veel tijd aan studeren. Sport is ook belangrijk, waarbij taekwondo (een vechtsport die oorspronkelijk uit Korea komt), voetbal en honkbal populair zijn.

Gastgezin

Een typische dag in een Koreaans gastgezin voor uitwisselingsstudenten zal beginnen met samen ontbijten voordat iedereen naar het werk of naar school gaat. Aangezien veel Koreaanse huishoudens uit een tweeverdienersgezin bestaan, kan het zijn dat er overdag niemand thuis is. ’s Avonds eten de gezinsleden samen en delen ze wat er overdag is gebeurd. Later verzamelen zij zich in de woonkamer en kijken TV of doen wat zij individueel moeten doen, enz. voordat zij naar bed gaan. In het weekend kunnen de familie en AFS-studenten culturele ervaringen opdoen, naar plaatsen gaan om ervaringen op te doen, of andere familieleden bezoeken, volgens het weekendplan van het gastgezin. Een gastgezin bestaat meestal uit drie tot vijf leden, inclusief vader, moeder en kinderen. Soms kunnen grootouders samenwonen, maar dit is niet gebruikelijk. De meeste gastgezinnen wonen in een appartement of villa.

School

Dagelijks ga je naar een lokale middelbare school en zit je in een klaslokaal met uniformen. AFS studenten gaan naar Koreaanse privéscholen. De scholen zijn niet zo veeleisend, zolang de AFS-studenten zich aan de regels en voorschriften houden. De schooltijden zijn meestal acht uur, vijf dagen per week. Hier ben je verplicht om deel te nemen aan de reguliere schoollessen volgens de roosters van de school. Soms assisteer je de leraren bij de lessen in de tweede taal. Je kunt je ook inschrijven voor verschillende clubactiviteiten zoals sportclub, debatclub, tweede taalclubs, enz. en nieuwe vrienden maken.

Taal

De belangrijkste taal die gesproken wordt is het Koreaans, en het helpt om voorkennis van de taal te hebben voor je uitwisseling. Een basiskennis van het Engels is ook nuttig.

Eten

Een traditionele Koreaanse maaltijd bestaat uit een kom rijst of noedels, een kom soep of stoofpot en bijgerechten. Bijgerechten zijn meestal groenten, gestoomd of gekookt, geroosterd vlees, roergebakken of in de pan gebakken. Een van de populairste bijgerechten is kimchi, een pikante ingemaakte kool. Koreaans eten is over het algemeen zeer pikant. In de meeste Koreaanse gezinnen wordt het ontbijt thuis geserveerd en gegeten. De lunch is op school en het avondeten wordt vaak buitenshuis gegeten: in een restaurant of op school. Dineren in familieverband in communale stijl is gebruikelijk: Iedereen krijgt een individuele kom rijst en deelt de vlees- en groenteschotels die in het midden van de tafel staan.

Overtuig je ouders

AFS staat voor ervaring en veiligheid, al meer dan 100 jaar. Dankzij haar wereldwijd netwerk van vrijwilligers, ondersteund door een professionele staf, biedt AFS jongeren de kans om te slagen in een geglobaliseerde wereld. AFS-programma’s helpen jongeren om een wereld te zien die groter is dan wat ze kennen, en om met mensen van andere landen en culturen om te gaan.

Ontdek waarom AFS de juiste keuze is!

Ontdek beschikbare programma's in Zuid-Korea