years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

Voor een uitwisseling naar Duitsland mag je afgestudeerd zijn.

Leeftijdsvoorwaarden: je bent geboren tussen 6 maart 2001 en 6 maart 2004 voor een jaaruitwisseling of 6 september 2001 en 7 september 2004 voor een trimesteruitwisseling.

“Ik ben helemaal gevallen voor dit mooie land met zijn warme, vriendelijke inwoners, zijn gezellige kerstmarkten, zijn wereldberoemde Oktoberfest, zijn unieke Karnival Tag en de prachtige Rijn die al eeuwenlang door het land stroomt.”

Het schooljaar start eind augustus of begin september en eindigt tussen begin juni en augustus. Je zal vroeg uit de veren moeten om op tijd op school te zijn, maar je hebt meestal een groot deel van de namiddag vrij. Het is dus aan jou om zelfstandig je schoolwerk en vrije tijd te combineren.

De meeste AFS-jongeren volgen les in een Gymnasium (voorbereidend op hogere studies), maar sommige komen ook terecht in een Realschule (vergelijkbaar met TSO) of een Gesamtschule (school waar zo weinig mogelijk onderscheid gemaakt wordt tussen het niveau van de leerlingen). In het Gymnasium kan je verschillende richtingen volgen: klassieke talen, moderne talen, wiskunde of wetenschappen. Je zal er terechtkomen in de tiende of elfde graad (ons vierde of vijfde jaar). De lessen zijn interactief en de leerkrachten verwachten dat de leerlingen actief deelnemen aan de lessen.