Costa Rica betekent ‘rijke kust’ en het land doet deze naam alle eer aan: het biedt immers een massa natuurpracht met stranden, vulkanen, parken enzovoorts. Hoewel het klimaat streekgebonden is, is het nooit koud in Costa Rica. Costa Rica is één van de oudste democratieën in Latijns-Amerika en de Ticos en Ticas, zoals de inwoners zichzelf noemen, zijn hier zeer fier op. Schud alvast je heupen los want je kan niet ontsnappen aan de salsa of merengue!

Vloeiend Spaans spreken binnen 1 jaar? De Zwitserse Mia vertelt over haar AFS-avontuur in Costa Rica!

Gastgezin en gemeenschap

Je kan overal in Costa Rica terechtkomen, maar 95% van de gastgezinnen wonen in steden of voorsteden. Waar je ook terechtkomt, je bent steeds een kleine afstand verwijderd van een of ander prachtige natuurgebied die er in het hele land in overvloed zijn. De Costa Ricanen hebben dan ook enorm veel respect voor de natuur rondom zich.

School

De meeste AFS-studenten worden ingeschreven bij een publieke school. Een normale Costa Ricaanse leerling studeert reeds af in graad 11. In het algemeen begint de school tegen 7u ’s morgens. Er zijn enkele korte pauzes en één langere lunchpauze ’s middags. Afhankelijk van de school eindigen de lessen tussen 13u en 16u30.

A photo posted by Clara Aiello (@_harley_97) on

Taal

Spaans is de officiële taal in Costa Rica. Je moet geen Spaans kennen om deel te nemen aan een uitwisseling in Costa Rica, maar een basiskennis kan je wel helpen ter plaatse.

Eten

Een maaltijd in Costa Rica bestaat meestal uit een combinatie van rijst, bonen, maïs, fruit en groenten. Vlees en vis zijn minder belangrijk binnen hun keuken. Costa Ricanen houden ervan met de hele familie samen te komen om samen te tafelen, vooral tijdens het weekend. Ze zullen dan ook verwachten dat je hen helpt met koken en/of aanwezig bent tijdens deze etentjes.

Ontdek beschikbare programma's in Costa Rica