Nergens ter wereld vind je zoveel natuurlijke contrasten: zinderende woestijnen in Rajasthan, tropische wouden in Kerala, 7000 m hoge Himalaya-pieken in Ladakh, weids meanderende rivierdelta’s in Bihar, hagelwitte zandstranden in Goa,…

Na China heeft India de meeste inwoners ter wereld: 1,4 miljard! Hoewel Bombay de grootste stad van India is, werd New Delhi tot hoofdstad benoemd. Op cultureel vlak wordt India gedomineerd door drie wereldgodsdiensten: hindoeïsme, boeddhisme en islam. Een smeltkroes waaruit door de eeuwen heen verschillende culturen ontstonden. Niet alleen het eeuwenoude erfgoed is wereldberoemd, maar ook de Indiase keuken, de muziek en de Bollywood films kennen een grote populariteit.

Gastgezin en gemeenschap

Je moet erop voorbereid zijn om terecht te komen in andere levensomstandigheden dan wat je gewoon bent. Sommige gastfamilies beschikken niet over alle moderne voorzieningen en comfort die je gewoon bent. Denk hierbij aan vaatwassers, wasmachines, microgolfovens enz. Maar hoewel veel huizen geen centrale verwarming of airco hebben, zal je altijd kunnen rekenen op overvloedige liefde, gastvrijheid en warmte.

Loyaliteit en verbondenheid zijn belangrijke waarden voor Indische families. In veel families wonen verschillende generaties dan ook samen. De familie is de kern van de Indische samenleving en daarom is het niet ongewoon dat de ouders keuzes maken voor hun kinderen, zowel als het gaat over studies als bij de keuze van de huwelijkspartner. In traditionele gezinnen moeten zonen zelden helpen in het huishouden, terwijl van meisjes wordt verwacht dat ze koken en ander huishoudelijk werk doen. In meer stedelijke omgevingen daarentegen worden jongens en meisjes op gelijke voet behandeld, met dezelfde privileges en verantwoordelijkheden.

Op het universiteitsprogramma verblijf je in een studentenverblijf. Dit kan met andere internationale studenten zijn, maar het kan ook met enkel Indische studenten zijn. De verblijven zijn vaak gescheiden tussen jongens en meisjes.  Net zoals bij een gastgezin, gelden hier vaak vaste afspraken rond het vrij naar buiten gaan

A photo posted by Kate Gilbert (@kaaycoo) on

A photo posted by Kate Gilbert (@kaaycoo) on

School

Op het middelbare schoolprogramma kom je terecht in één van de grootste onderwijssystemen in de wereld.  Er is voor alle leerlingen een standaard pakket lessen. In de hogere jaren (leeftijd 17-18 jaar) is er vaak de mogelijkheid om te specialiseren in een bepaalde richting, al is dit afhankelijk van de school.

Je gaat naar de universiteit van juli tot mei of juni. De lessen duren heel de dag en de studenten nemen ook deel aan naschoolse activiteiten. AFS India kiest een richting voor jou, afhankelijk van je vorige schoolparcours en resultaten. Je moet regelmatig lessen volgen en examens meedoen. Studies worden zeer ernstig genomen in India en er heerst een grote competitiviteit tussen studenten. De verhouding tussen student en docent is formeel en respectvol. Het is uiterst ongepast om in discussie te gaan met een docent.

Taal

In India zijn er maar liefst 398 talen, maar geen enkele taal wordt overal gesproken. Hindi wordt door de meeste Noord-Indiërs gesproken, maar zelden door Zuid-Indiërs. Zij spreken Tamil, Telugu of Malayalam. Toch zijn Hindi en Engels de officiële talen en daarnaast zijn twintig andere talen erkend als nationale taal.  Je moet een goede kennis Engels hebben en we raden je aan om wat basiskennis van Hindi te hebben, ook al kunnen we niet garanderen dat je in een streek terechtkomt waar er Hindi gesproken wordt. Je lokale comité zal een basiscursus voorzien in de lokale taal van je streek.

India eten

Eten

Indiërs houden van eten, op eender welke plaats en op elk moment van de dag. Vol van smaak en vaak pittig, scherp, olieachtig en gefrituurd, zijn maaltijden een geweldig moment om te socialiseren en bij familie te zijn. De Indiase keuken bestaat uit veel groenten, bonen, linzen, rijst, en slechts soms vlees, dus vegetariërs hebben genoeg opties om uit te kiezen. Vlees is slechts een aanvullend deel van de maaltijd, niet het hoofdbestanddeel. Zelfs degenen die vlees eten zijn gewend om veel plantaardige gerechten te eten, plus het hoofdbestanddeel van brood en rijst. Traditioneel eten Indiërs met hun rechterhand, aangezien het linkerhand als onrein beschouwd wordt en dus onder tafel gehouden wordt.

Video AFS India

Ontdek beschikbare programma's in India

india higher education

Hoger onderwijs in India

 • BestemmingIndia
 • DuurVerschillende duurtijden
 • Prijs€ 7.400 - € 8.700
 • Data
  • jul 2024 - dec 2024
  • jul 2024 - mei 2025
  • jul 2025 - dec 2025
  • jul 2025 - mei 2026