Op uitwisseling gaan naar Paraguay is een onvergetelijke unieke ervaring boordevol diversiteit.

De Paraguayaanse cultuur is een mengeling van Spaanse invloeden en de inheemse cultuur van de Guaraní Indianen.
De westelijke helft van Paraguay is een onvruchtbare vlakte bekend als de Gran Chaco. 98% van de bevolking woont in de groenere oostelijke helft van het land. Daar liggen ook de hoofdstad Asuncion en verschillende nationale parken.

Paraguay is een ‘warm’ land, letterlijk en figuurlijk: het kan er oplopen tot 45° C!

Veel praten en lachen, feestjes, dansen, lekker eten en te laat komen: ook dat is Paraguay 🙂

Gastgezin en gemeenschap

5% van de Paraguyanen zijn mestizos. Het sociale leven in Paraguay draait rond het gezin en dikwijls wonen grootouders, kinderen en kleinkinderen in hetzelfde huis. De levensomstandigheden kunnen heel verschillend zijn van wat je gewoon bent. Weinig families hebben toegang tot modern comfort zoals een wasmachine, vaatwasser, microgolfoven of andere huishoudtoestellen. De warmte en gastvrijheid van de Paraguayanen maken dit ruimschoots goed. Ook de rustige levensstijl verschilt sterk van de onze.

School

De richtingen die je kan volgen aan de universiteit zijn business administratie, boekhouding, marketing, toerisme, architectuur, grafische vormgeving, psychologie,… Je kan je voorkeur aangeven, maar de universiteit beslist finaal. Kom in eerste instantie om de cultuur op te snuiven, minder met het oog op je toekomstige carrière. Je volgt een drietal uur les per dag.

Taal

Paraguay heeft twee officiële talen: Spaans en Guaraní. De meeste inwoners verstaan beide talen. Je moet geen Spaans kennen om deel te nemen aan een uitwisseling in Paraguay, maar we raden je aan om een basiskennis Spaans te hebben vóór je vertrek. AFS Paraguay voorziet bij aankomst een taalcursus van veertig uren.

Eten

In Paraguay zijn de lunch en het avondmaal uitgebreide maaltijden, maar het ontbijt is licht. Maïs, rijst, aardappelen, tarwe en seizoensfruit vormen de basis van de Paraguyaanse keuken. Ook vlees wordt vaak gegeten en daarom aanvaardt AFS Paraguay geen vegetariërs. Heel bekend is de sopa paraguaya, een soort maïs‘cake’ gemaakt van eieren, melk, kaas en ajuin. Etenstijd is meestal ‘familietijd’ en zeker op zondag komt de uitgebreide familie samen voor een geanimeerd diner. Het is niet gepast om speciaal eten te vragen of apart eten te maken.

A photo posted by YuDuKa🙆🏽 (@yuzukauchida) on

Ontdek beschikbare programma's in Paraguay