Peru was eens het land van een groot Inca-rijk en is dus een droombestemming voor elke liefhebber van geschiedenis en archeologie. Ook op gebied van natuur vind je er zowat alles: van het Andesgebergte tot prachtige zandstranden en van tropische regenwoud tot woestijnvlaktes. Ook de Peruviaanse bevolking is zeer divers: Quechua-Indianen (afstammelingen van de Inca’s), mestizos, Europese en Afrikaanse afstammelingen.

Gastgezin en gemeenschap

Je kan overal terechtkomen in Peru, maar de meeste gastgezinnen wonen in een stedelijke omgeving. Omwille van de grote diversiteit, verschillen gewoontes en tradities van streek tot streek. Peruviaanse families zijn alom bekend om hun enorme gastvrijheid en warmte. Ouders zijn meestal beschermend over hun kinderen.

School

Het schooljaar loopt van maart tot december. Er is één schoolvakantie van eind juli tot begin augustus van twee weken, en de zomervakantie is in januari en februari. Je hebt doorgaans les van 8u tot 13u. De meeste scholen bieden geen naschoolse activiteiten aan.

De meeste scholen hebben een schooluniform.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Afs Limanorte (@afslimanorte)

Taal

Spaans is de officiële taal in Peru en Quechua is officieel erkend als tweede taal. Daarnaast is Aymara erkend als streektaal. Je moet geen Spaans kennen om deel te nemen aan een uitwisseling in Peru, maar we raden je aan om een basiskennis Spaans te hebben vóór je vertrek.

AFS Peru biedt bij aankomst een basiscursus Spaans aan.

Eten

De Peruviaanse keuken is heel gevarieerd, niet in het minst omwille van de talrijke invloeden uit verschillende culturen. Je vindt er Spaanse, Chinese, Europese, Afrikaanse en Japanse toetsen in terug. Een maaltijd bestaat gewoonlijk uit rijst, aardappelen, vlees (veel kip) of vis en groenten. Het eten is meestal gekruid: vaak wordt er aji toegevoegd, een zeer geliefd soort chilipeper. Peruvianen eten heel veel vlees. Ben je vegetariër? Laat het ons dan zeker tijdig weten, dan kunnen we de mogelijkheden bespreken met onze partner in Peru.

Ontdek beschikbare programma's in Peru