Peru was eens het land van een groot Inca-rijk en is dus een droombestemming voor elke liefhebber van geschiedenis en archeologie. Ook op gebied van natuur vind je er zowat alles: van het Andesgebergte tot prachtige zandstranden en van tropische regenwoud tot woestijnvlaktes. Ook de Peruviaanse bevolking is zeer divers: Quechua-Indianen (afstammelingen van de Inca’s), mestizos, Europese en Afrikaanse afstammelingen.

Gastgezin en gemeenschap

Je kan overal terechtkomen in Peru, maar de meeste gastgezinnen wonen in een stedelijke omgeving. Omwille van de grote diversiteit, verschillen gewoontes en tradities van streek tot streek. Peruviaanse families zijn alom bekend om hun enorme gastvrijheid en warmte. Ouders zijn meestal beschermend over hun kinderen.

School

Bij de universiteiten loopt het schooljaar samen met het middelbaar (april-december), maar er zijn ook universiteiten die in augustus-september starten en in juli eindigen. Je kan les hebben in de voormiddag, in de namiddag of ’s avonds. Je zal les volgen in het eerste jaar. Het eerste semester volg je sociale wetenschappen, in het tweede semester kan je je voorkeur voor bepaalde vakken aangeven. Meestal komen AFS-studenten terecht in richtingen als toerisme, sociale wetenschappen, communicatie of kunst en grafische vormgeving. Gemiddeld volg je vijf vakken, wat neerkomt op ongeveer 20 lesuren per week. Er worden ook naschoolse activiteiten aangeboden zoals kunst, muziek, sport, theater,… Kom in eerste instantie om de cultuur op te snuiven, minder met het oog op je toekomstige carrière.

Taal

Spaans is de officiële taal in Peru en Quechua is officieel erkend als tweede taal. Daarnaast is Aymara erkend als streektaal. Je moet geen Spaans kennen om deel te nemen aan een uitwisseling in Peru, maar we raden je aan om een basiskennis Spaans te hebben vóór je vertrek.

Eten

De Peruviaanse keuken is heel gevarieerd, niet in het minst omwille van de talrijke invloeden uit verschillende culturen. Je vindt er Spaanse, Chinese, Europese, Afrikaanse en Japanse toetsen in terug. Een maaltijd bestaat gewoonlijk uit rijst, aardappelen, vlees (veel kip) of vis en groenten. Het eten is meestal gekruid: vaak wordt er aji toegevoegd, een zeer geliefd soort chilipeper. Peruvianen eten heel veel vlees. Ben je vegetariër? Laat het ons dan zeker tijdig weten, dan kunnen we de mogelijkheden bespreken met onze partner in Peru.

Chicharrón y arroz con mariscos #misueño #afseffect #afsPerú #intercultura #exchange #intercambio #exchangestudent #afs

A photo posted by •Salvatore Romano• (@sasyromano_) on

Ontdek beschikbare programma's in Peru

Copy of Global You Visual 1-01

Global You Adventurer

Global You Changemaker Visual 2 green text-02

Global You Changemaker

21593628603_0704cf7062_k

Online cursus duurzame ontwikkeling, leadership en interculturele competenties