Leer Spaans op een Mexicaanse school of campus

Heb je een basiskennis Spaans en spreek je al een mondje Engels dan is Mexico zeker iets voor jou. Of je nu kiest voor een middelbare school of het begin van het hoger onderwijs, je zal ongetwijfeld kennismaken met de unieke Mexicaanse cultuur en geschiedenis. Ondertussen geniet je van onwaarschijnlijke landschappen met bergen, brede plateaus en jungles.

Ook op cultureel en artistiek vlak heeft Mexico heel wat te bieden. Denk aan Frida Kahlo, het virtuoze gitaarduo Rodrigo y Gabriela of aan Lhasa de Sela, Salma Hayek, Gael Garcia Bernal, Luis Buñuel!

Mi casa es su casa, is een uitdrukking die de Mexicaanse gastvrijheid van onze AFS-gastgezinnen prachtig verwoordt! Het warme onthaal en de hechte vriendschappen zullen je aangenaam verrassen.

Wil je écht weten hoe het er aan toe gaat?

Zo beleefde een Thaise gaststudent Mexico:

Word deel van één grote familie

In Mexico is het gezin de hoeksteen van de maatschappij. Het gezin bestaat niet alleen uit de ouders en hun kinderen, maar ook uit nonkels, tantes, neven, nichten en grootouders. De meeste gezinnen houden ervan om samen op uitstap te gaan om een bezoek te brengen aan een museum bijvoorbeeld of samen rond te wandelen in het park.

Vooral een culturele keuze

Ga je naar een Mexicaanse universiteit, dan zal je in de eerste plaats uitgebreid kennismaken met de Mexicaanse cultuur, geschiedenis en geografie. Daarnaast maak je volgens je eigen interesses een keuze uit verschillende vakken die je ervaring nog rijker maken.

Spreek je al wat Spaans? Perfecto!

Spaans is de officiële taal in Mexico. Je moet minstens 6 maanden Spaanse taalles gevolgd hebben om deel te nemen aan een uitwisseling in Mexico.

De Mexicaanse keuken

De Mexicaanse keuken wordt gekenmerkt door flink gekruide gerechten. Veel van deze gerechten werden al tijdens de precolumbiaanse periode gegeten. Onder andere tamale, tortilla, taco, guacamole en mole komen uit de Mexicaanse keuken (de bekendste soort is de mole poblano), maar ook chocolade is oorspronkelijk uit Mexico afkomstig. Vaak is wat in het buitenland als Mexicaans geserveerd wordt in werkelijkheid ‘Tex-Mex’, afkomstig uit het grensgebied met de Verenigde Staten. Maïs, tomaten, pompoenen, chilipepers en vanille zijn enkele gewassen die voor het eerst verbouwd werden in Mexico.

Ontdek beschikbare programma's in Mexico

Processed with VSCO with c1 preset

Hoger onderwijs in Mexico

 • BestemmingMexico
 • DuurVerschillende duurtijden
 • Prijs€ 7.950
 • Data
  • aug 2024 - jul 2025
  • feb 2025 - jul 2025
  • aug 2025 - feb 2026
  • aug 2025 - jul 2026