years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

Voor een uitwisseling naar Paraguay mag je afgestudeerd zijn. 

Leeftijdsvoorwaarden: je bent geboren tussen 2 februari 2001 en 2 augustus 2004 (jaar, semester en trimester middelbaar) of tussen 2 januari 2000 en 2 februari 2002 (jaar combinatie middelbaar en universiteit).

“Onmiddellijk met open armen ontvangen en uitgenodigd om tereré te drinken… Ik heb er vriendschappen voor het leven aan over gehouden!”

Het schooljaar loopt van half februari tot november. De meeste AFS-studenten volgen les in het voorlaatste of laatste jaar van een privéschool. Meestal duren de lessen er tot 15u, maar op sommige dagen kunnen ze iets langer duren. Als je in een publieke school terechtkomt, volg je les in de voormiddag (7u-12u) of de namiddag (13u30-18u30). Je zal in een van deze studierichtingen geplaatst worden: handel-boekhouden-administratie, menswetenschappen of biologie-wetenschappen. Wees voorbereid om in elk van deze richtingen terecht te komen, aangezien niet alle scholen deze drie richtingen aanbieden of niet altijd plaatsen hebben in alle richtingen.

Paraguay biedt ook een programma waarbij een semester middelbaar gecombineerd wordt met een semester op een universiteit. Dit programma geeft je de unieke kans om niet alleen het middelbare schoolsysteem te leren kennen, maar ook het leven van een Paraguayaanse universiteitsstudent te ervaren.