Dit enorme land, het grootste van Latijns-Amerika, kent een grote klimatologische en geografische diversiteit. Brazilië is bekend voor zijn regenwouden, stranden en bruisende steden. De bevolking is een kleurrijke mengeling van afstammelingen van Indianen, Afrikaanse slaven, Portugese kolonisten en Europese immigranten.

Brazilië, synoniem van carnaval, festivals, samba, muziek, dans en goudgele stranden, biedt een fascinerende achtergrond voor de spontaniteit, de energie en de levensvreugde van de inwoners. Voetbal is een van de nationale passies!

Gastgezin en -gemeenschap

Brazilianen zijn open en hartelijke mensen met hechte familiebanden. In een typisch Braziliaans gezin gaan beide ouders werken en zorgt de vrouw voor de kinderen en het huishouden. De kinderen helpen een handje mee in de huishoudelijke taken. Het kan echter ook dat er een meid is die voor het hele huishouden zorgt.

De ouders zijn zeer beschermend voor hun kinderen, vooral voor meisjes. Zo zullen jongens minder strikte regels hebben om uit te gaan. Ouders weten graag waar hun kinderen heen gaan en met wie.

Brazilianen zijn groepsbeestjes en brengen veel tijd door met vrienden en familie. Ze eten bijvoorbeeld samen in hun tuinkeukens. Brazilianen begroeten elkaar met een handdruk, een kus op de wang of een knuffel. Ze uiten hun gevoelens zeer gemakkelijk.

Gastgezin en gemeenschap

Je kan in eender welke regio in Brazilië geplaatst worden. Meestal is dat in een familie uit de middenklasse. Brazilianen zijn open en hartelijke mensen met hechte familiebanden. In een typisch Braziliaans gezin gaan beide ouders werken en zorgt de vrouw voor de kinderen en het huishouden. De kinderen helpen een handje mee in de huishoudelijke taken. De ouders zijn zeer beschermend voor hun kinderen, vooral voor meisjes. Jongens zullen bijvoorbeeld minder strikte regels hebben om uit te gaan dan meisjes. De ouders willen graag weten waar hun kinderen heen gaan en met wie.

A photo posted by Estefanía Chaile (@eschaile) on Mar 28, 2016 at 4:02pm PDT

School

Het schooljaar loopt van februari tot december en je hebt les in de voor- of namiddag. Je kan zowel in een publieke school als in een privéschool ingeschreven worden. Je klasgenoten zijn 15 à 17 jaar oud. Weinig scholen bieden buitenschoolse activiteiten en daarom zijn jongeren vaak ingeschreven in lokale clubs en verenigingen. Voetbal is de nationale sport en wordt zowel door jongens als meisjes gespeeld.

Taal

Portugees is de officiële taal in Brazilië. Je moet geen Portugees kennen om deel te nemen aan een uitwisseling in Brazilië, maar we raden je aan om een basiskennis Portugees te hebben vóór je vertrek.

❤️

A photo posted by Martina Denti (@martinadenti_) on Sep 20, 2016 at 12:44pm PDT

A photo posted by Barbara Miranda (@babsimi) on Feb 18, 2016 at 4:21am PST

Eten

Eten is een belangrijke familiegebeurtenis, waarbij iedereen verwacht wordt aanwezig te zijn. De belangrijkste ingrediënten van de Braziliaanse keuken zijn arroz (witte rijst), feijão (bonen) en farofa (bloem van maniok). Dit wordt vooral geserveerd met carne (vlees), frango (kip) of peixe (vis) en sla en tomaten.

Vlees wordt vaak op de barbecue gebakken en traditionele gerechten hebben een Afrikaanse invloed. Feijoada, het nationale gerecht, is een mengeling van bonen met gedroogd vlees, gerookte tong, varkensoren en –staarten, look en chilipepers. Dit wordt afgewerkt met geplette maniokbloem en schijfjes appelsien.

Let AFS guide your intercultural adventure

Go abroad with AFS to discover who you really are, make new lifetime friendships and immerse yourself in a fascinating intercultural experience.
TEEN PROGRAMS (UNDER 18 YEARS OLD)

Our learning program will prepare you for an amazing AFS intercultural experience. The program begins at your home country with a pre-departure orientation and continues with orientations and other supported learning activities and facilitated conversations will help you maximize your experience, cope the challenges of navigating a new culture and community and gain knowledge, skills, and a global understanding, throughout your time abroad, and as you return to you home country. AFS volunteers will be there to support and guide you and your host family through your learning journey abroad.

ADULT PROGRAMS (18 YEARS OR OLDER)

The Global Competence Certificate (GCC) program will support your intercultural learning experience. This state-of-the-art program prepares you to successfully navigate new cultural environments—during your AFSNext experience and long after you finish the program. Online intercultural learning modules combined with in-person sessions help you develop practical and global skills, knowledge and attitudes that employers need and mission-driven organizations believe will help achieve their social impact goals. You will receive your certification upon completion of the training program. 

Ontdek beschikbare programma's in Brazilië