Griekenland is een prachtig, divers land en er wonen mensen met veel traditionele en internationale culturele achtergronden en levensstijlen. Griekenland is het meest zuidelijke land van Europa. Het heeft de langste kustlijn van Europa.

Het vasteland heeft ruige bergen, bossen en meren, maar het land staat bekend om de duizenden eilanden die verspreid liggen over de blauwe Egeïsche Zee in het oosten, de Middellandse Zee in het zuiden en de Ionische Zee in het het westen.

Gastgezinnen

Griekse gastgezinnen zijn zeer warm, beschermend en vreugdevol. Ze eten graag samen maaltijden en spenderen veel tijd met elkaar.
In Griekenland kan je terechtkomen op verschillende locaties:

  • in een stad
  • op een strand of eiland
  • op het platteland

Klimaat

AFS students in Greece at the beach

Het klimaat van Griekenland is Mediteraans met hete, droge zomers en natte, koude winters. De zomers in Griekenland zijn meestal erg heet en in juli en augustus bereiken de temperaturen meestal 30 tot 35°C, maar soms zelfs 40°C en meer.

Taal en religie

De officiële taal is Grieks, maar veel inwoners spreken ook Engels.
In veel delen van Griekenland kan religie een enigszins belangrijke rol spelen in het leven van het gastgezin en de gemeenschap. Zelfs wanneer ze bij een religieus gezin worden geplaatst, zijn deelnemers over het algemeen niet verplicht om regelmatig diensten bij te wonen, maar er mag van hen worden verwacht dat ze ten minste één keer een religieuze dienst bijwonen, om zo aan te tonen dat ze zich bewust zijn van de praktijk van het gezin. Er kan ook van hen worden verwacht dat ze enkele sociale activiteiten bijwonen die verband houden met het centrum van aanbidding van het gezin, zoals een kerkpicknick, een inzamelingsactie, een feestdag of een optreden.

School en onderwijs

Het Griekse onderwijssysteem bestaat uit drie opeenvolgende  niveaus: primair, secundair en tertiair.
Onderwijs van klas 1-9, leeftijd 6-15, is gratis en verplicht.
Het secundair onderwijs is verdeeld in twee fasen, fase 1 is het verplicht lager secundair onderwijs dat wordt aangeboden in gymnasiums en fase 2 is het post- of hoger secundair onderwijs dat wordt aangeboden door de Unified Lyceums en Technical Vocational Education Schools.De duur van de studie in het Basislyceum is drie jaar en in de Technische Beroepsonderwijsscholen (TEE) twee jaar (a’-niveau) of drie jaar (b’-niveau).

Ontdek beschikbare programma's in Griekenland