Ingesloten door de Alpen, is Oostenrijk één van Europa’s oudste landen. De grootsheid van honderden jaren Oostenrijks keizerrijk weerspiegelt zich in de cultuurrijkdom die het land te bieden heeft. Wenen is één van ’s werelds grootste openluchtmusea. Oostenrijk is een gastvrij en gezellig land. De mensen ontvangen je er met open armen. Kleine alpendorpjes worden afgewisseld met cultuursteden op mensenmaat, zoals Salzburg, Innsbruck of Graz.

In Oostenrijk leef je met en tussen de bergen of het laagland in het oosten. Snoep lekker van Oostenrijk met een typische Wiener Kaffee en Apfelstrudel of lekker zoet stuk Sachertorte. Wals door een trimester in Oostenrijk!

Gastgezin en gemeenschap

De meeste gastgezinnen wonen in landelijke gebieden, maar je kan ook in stedelijke buitenwijken terechtkomen.

Oostenrijkers zijn leergierig en houden graag discussies over de actualiteit. Belangrijke waarden zijn respect voor het milieu, properheid, beleefdheid en stiptheid. Cultuur en sport zijn geliefde vrijetijdsactiviteiten. In Mozart’s  geboorteland gaan de inwoners geregeld naar concerten of spelen ze zelf muziek. De favoriete sporten zijn voetbal, wandelen en wintersport.

School

De meeste AFS-studenten volgen les in publieke scholen, voorbereidend op universitaire studies. Het schooljaar loopt van september tot juli. Afhankelijk van je kennis van het Duits, kom je terecht in het vierde of vijfde jaar. De schooldag start gewoonlijk om 8u en eindigt rond 14u. Op sommige dagen lopen de lessen langer, tot 16u of 17u. In sommige scholen zijn er ook lessen op zaterdagochtend.

#afseffect #tagtaeglich #afsrussia

A photo posted by AFS Austria (@afs_austria) on Aug 27, 2016 at 11:56am PDT

Eten

De Oostenrijkse keuken is vrij zwaar, maar ook rijk en gevarieerd. Een maaltijd bestaat meestal uit soep, (varkens)vlees, aardappelen, salade, groenten en een dessert. Oostenrijkers lusten graag worst, gebak (zoals strudels), eieren en kaas. Oostenrijkse gezinnen nemen graag de tijd om samen te eten, vooral in het weekend.
Vlees is zeer geliefd, maar er zijn ook heel wat vegetarische opties.

Taal

Duits is de officiële taal in Oostenrijk. Elke streek heeft een eigen dialect en je hoort er ook heel wat andere talen: Turks, Servisch, Sloveens, Kroatisch en Hongaars. Er wordt verwacht dat je een basiskennis Duits hebt vóór je vertrek. Daarvoor biedt AFS Oostenrijk je een verplichte online cursus (Rosetta Stone) aan, waarmee je vóór en tijdens je verblijf kan oefenen.

Ontdek beschikbare programma's in Oostenrijk

Global You Adventurer (december)

Global You Adventurer (december)

Global You Adventurer (december)

Global You Adventurer (december)

Copy of Global You Visual 1-01

Global You Adventurer (november)

Global You Adventurer (november)

Global You Adventurer (november)

Copy of Global You Visual 1-01

Global You Adventurer (oktober)

21593628603_0704cf7062_k

Online cursus duurzame ontwikkeling, leadership en interculturele competenties