Gelegen op het kruispunt van de Germaanse, Slavische en Latijnse cultuur heeft dit vlakke land heel wat te bieden. Boedapest, de hoofdstad van Hongarije, wordt ook wel het ‘Parijs van Oost-Europa’ genoemd, omwille van haar brede lanen en verfijnde architectuur. Kleine dorpjes, rustieke kerkjes, imposante kastelen en lokale cafeetjes… je vindt het allemaal terug in het sprookjesachtige Hongarije. Dichters en schrijvers zijn er nationale helden.

A photo posted by 🇮🇩🇭🇺 (@sekar11198) on Sep 22, 2015 at 1:30pm PDT

Gastgezin en gemeenschap

Studenten worden overal in Hongarije geplaatst. De meeste studenten worden in kleine steden geplaatst, maar je kunt ook in een landelijke omgeving terechtkomen. Ouders zijn beschermend over hun kinderen en willen graag weten waar ze heen gaan en wanneer. Iedereen helpt in het huishouden en in het weekend brengen de gezinnen veel tijd met elkaar door. Hongaarse families zijn vaak hecht. Veel gezinnen hebben een soort buitenverblijf waar ze de weekends en vakanties doorbrengen.

School

De meeste AFS-studenten gaan naar het gimnazium, vierjarig algemeen secundair onderwijs. Sommige AFS-studenten kunnen terechtkomen in de szakkozepiskola, een school waarin studenten zich voorbereiden op een economische, bouwkundige of handelscarrière. In principe zal je met jongeren van dezelfde leeftijd in de klas zitten.

Food

Hongaren houden van een goede maaltijd. Typisch Hongaarse gerechten zijn hartig. Een bekende traditionele gerecht is goulash, een maaltijdsoep met vlees, aardappelen, uien en paprika. Bijgerechten bestaan uit noedels, aardappelen en dumplings. Daarnaast heb je een uitgebreide keuze aan brood en gebak. Fruit en groenten zijn tijdens de seizoenen beschikbaar. Hongaarse salami en worstjes zijn zeer bekend. Typisch Hongaarse producten en specialiteiten zijn gerookte ham en ganzenlever, geroosterd varken, letcho (een moes van paprika en tomaten) en vissoep. Soep wordt vaak zowel ’s middags als ’s avonds gegeten.

🌛✨✨

A photo posted by 🇮🇩🇭🇺 (@sekar11198) on Jul 9, 2016 at 1:01pm PDT

Taal

Het Hongaars, de officiële taal, is een taal die misschien moeilijk lijkt, maar die je met wat oefening snel oppikt. Het Hongaars is een van de weinige Europese talen die geen Indo-Europese taal is. Het maakt deel uit van de Finoegrische talen, net als Fins en Ests. Om op uitwisseling te gaan naar Hongarije is niet vereist dat je Hongaars kent, maar we raden je aan om een basiskennis Hongaars te hebben vóór je vertrek. AFS Hongarije voorziet taallessen. De lessen worden georganiseerd door de lokale comités.

Leuk weetje: icipici is een Hongaars woord dat ‘ietsiepietsie’ betekent… Zie je wel dat Hongaars niet zo moeilijk is!

Ontdek beschikbare programma's in Hongarije