Op deze pagina je vind je de veelgestelde vragen over onze middelbare schoolprogramma’s met vertrek in 2022. Heb je vragen over je inschrijving? Lees dan goed deze FAQ door.

Heb je nog geen antwoord op je vraag gekregen? Laat het dan weten aan onze Program Consultants via de Participant Portal of via [email protected].

Bevestiging vertrek

Enkele weken voor vertrek wordt door een internationale expertengroep een analyse gemaakt. Enkel wanneer een bestemming veilig wordt geacht en het ook praktisch mogelijk is om naar daar af te reizen, zal het programma doorgaan.

 

Annulering

Het afgelasten van programma’s door AFS gebeurt enkel in geval van overmacht of wanneer er dringende en dwingende redenen zijn m.b.t. de veiligheid en/of gezondheid van de betrokken deelnemer. Dit is helaas niet voorspelbaar. Als er de dag voor vertrek in het gastland een burgeroorlog uitbreekt of een kernramp gebeurt kan het programma alsnog worden afgeschaft.

Indien een programma niet kan doorgaan om redenen gelinkt aan het virus, bekijken we met de deelnemer (en ouders) welke alternatieven er nog zijn.

Wanneer er geen waardig alternatief gevonden wordt, heeft de deelnemer recht op terugbetaling van de kosten die ze op dat moment reeds heeft betaald – exclusief de eventuele annulatiedekking.

Betaling

Neen, we vragen dat jullie de richtlijnen voor betaling volgen volgens het contract.

Voorbereiding van de uitwisseling

Visaprocedures zijn ten allen tijde onderhevig aan verandering, ook buiten coronatijden. We zullen telkens bekijken hoe lang we kunnen wachten met het opstarten van bepaalde procedures. Daarbij houden we rekening met de verschillende wachttijden bij de Belgische administratie en in het gastland. Voor sommige bestemmingen zullen we, in afwachting van de finale bevestiging of een programma kan doorgaan, toch al met de voorbereiding moeten starten. AFS heeft hierbij geen invloed op veranderingen en kan hiervoor ook niet verantwoordelijk gesteld worden.

Wij nemen actief contact met je op, zodat je de nodige regelingen tijdig kan treffen.

Voor de meeste inentingen kan over het algemeen wel iets langer gewacht worden, op enkele uitzonderingen na.

 

Trimesterprogramma's en PEACE-kamp

Ook hier zijn we afhankelijk van de geldende maatregelen. Indien het niet mogelijk blijkt om dit kamp te organiseren, bekijken we samen met onze vrijwilligers hoe we verschillende onderdelen van dit kamp toch nog aan jullie kunnen aanbieden.