1. Komt mijn gezin in aanmerking?
Absoluut! Alles wat je nodig hebt om een goed gastgezin te zijn is goesting om je huis en je hart open te stellen. AFS-gezinnen zijn er in alle soorten en maten. Of je nu alleenstaand bent, een koppel van 2 papa’s of mama’s vormt, een nieuw-samengesteld gezin vormt, jonge of oudere kinderen hebt…iedereen is welkom om het interculturele avontuur aan te gaan met AFS.
2. Waar begin ik eigenlijk aan?
Je bent geen hotel, geen reisgids of toeristische dienst en je wordt zeker niet verwacht om voor alle kosten op te draaien. De basisvoorwaarde is dat je een veilige en gezonde leefomgeving biedt waarin de gaststudent(e) een geweldige interculturele ervaring kan beleven in Vlaanderen. Kost en inwoning zijn basisvoorzieningen, net als wat zorg en liefde!
3. Wat als we niet overeenkomen?
Elk gezin kent zijn conflicten! Je gevoelens en verwachtingen uitspreken maakt het mogelijk om eruit te geraken. AFS zet hier actief op in door trainingen en oriëntaties te voorzien voor zowel gezinnen als deelnemers om verschillen te kunnen overbruggen.
4. Wie kan ik bellen als iets misloopt?
AFS onderscheidt zich in de ondersteuning die we bieden aan deelnemers en gezinnen. We kunnen niet alleen op een sterk betrokken staf steunen, maar ook rekenen op een breed netwerk van getrainde vrijwilligers die graag helpen! Elke uitwisselingsstudent én elk gastgezin krijgt een eigen contactpersoon in de buurt toegewezen die regelmatig checkt of alles vlot verloopt.
5. Wat heeft mijn gezin hieraan?
Gastgezin worden helpt niet alleen de gaststudent vooruit, maar opent ook voor jouw gezin de weg naar een compleet nieuwe leerervaring, waarin je leert omgaan met culturele verschillen en je bewust wordt van je eigen routines en gewoonten.