years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

De Noorse “folkehøgskole” is een perfect platform om nieuwe vaardigheden te leren en te ontwikkelen zonder de druk van examens. Studenten kunnen hun talenten oefenen in een internationale omgeving – in theorie en praktijk. Het aantal studenten per klas is meestal 10-20 studenten. Studenten werken zowel in teams als zelfstandig, waarbij gespecialiseerde docenten elke student opvolgen.

De scholen bieden niet-formeel onderwijs met verschillende programma’s op het gebied van buitenactiviteiten, drama en theater, muziek en gezondheid. Zie de specifieke informatie voor elke school voor meer informatie.

Sociale activiteiten vormen een belangrijk onderdeel van het leven op deze scholen, waar studenten vaak worden uitgenodigd voor studentenavonden, sportwedstrijden, filmavonden, “leer elkaar kennen” bijeenkomsten en andere activiteiten.

Inschrijvingsvoorwaarden

 • Bij vertrek ben je tussen 16 jaar 4 maanden en 23 jaar

Wat is inbegrepen

 • Accommodatie
 • Maaltijden
 • Medische verzekering
 • 24/7 noodondersteuning
 • Assistentie bij inschrijving
 • Oriëntatie voor vertrek
 • Oriëntatie bij terugkeer
 • Global Competence Certificate
 • Toegang tot een netwerk van alumni
 • Begeleiding

Waar ben je zelf verantwoordelijk voor

 • Ticket heen- en terugreis
 • Culturele activiteiten
 • Lokaal transport
 • Kosten voor visa en paspoort
 • Zakgeld
17f1e8310f9252207ac00e80c0027402_1900

Bij Harstad Folkehøgskole kun je kiezen uit verschillende programma’s, waaronder muziek, theater en film, buitenactiviteiten, gezondheid, zelfontplooiing en festival. Afhankelijk van het programma dat je kiest, word je ondersteund om je vaardigheden samen met gelijkgestemde studenten te ontwikkelen. Omdat de school in het noorden van Noorwegen ligt, heb je gemakkelijk toegang tot zowel de adembenemende natuur als het culturele leven van het stadje Harstad. De school hecht veel waarde aan betrokkenheid bij de gemeenschap, inclusie en creativiteit, wat terug te zien is in hun aanbod en sociale activiteiten voor studenten. Een schoolreis naar een Europese bestemming wordt georganiseerd voor alle studenten tijdens het herfstsemester. De kosten zijn inbegrepen in het schoolgeld.

Wil je meer weten over deze folk college? Bekijk dan zeker even de website van Harstad Folkehøgskole

Bekijk de website

Start je avontuur

Weet jij al zeker dat je naar Noorwegen wil of twijfel je nog? Laat je informeren en krijg vrijblijvend advies op maat! Meld je aan via de knop links.

Meld je aan

Leer ons kennen

De beste manier om meer te weten te komen over dit programma is door langs te komen op een infomoment, een kennismaking te plannen of te praten met een ervaringsdeskundige (oud-deelnemer of vrijwilliger). We organiseren regelmatig infomomenten online of bij jou in de buurt.

Kom langs
DSC_0670

Oriëntaties en voorbereiding van je avontuur met AFS

Wil je meer te weten komen over hoe AFS jongeren en gezinnen ondersteunt in hun unieke interculturele leerervaring? Klik dan hieronder om meer te lezen.

Lees meer

Overtuig je ouders

AFS staat voor ervaring en veiligheid, al meer dan 100 jaar. Dankzij haar wereldwijd netwerk van vrijwilligers, ondersteund door een professionele staf, biedt AFS jongeren de kans om te slagen in een geglobaliseerde wereld. AFS-programma’s helpen jongeren om een wereld te zien die groter is dan wat ze kennen, en om met mensen van andere landen en culturen om te gaan.

Ontdek waarom AFS de juiste keuze is!