years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

Voor een uitwisseling naar Maleisië mag je niet afgestudeerd zijn.

Leeftijdsvoorwaarden: bij vertrek ben je nog geen 18 jaar.

“De eerste dag werd ik op school met applaus verwelkomd en overstelpt met vragen. Op straat staren de mensen mij altijd aan, alsof ze nog nooit iemand met blond haar gezien hebben. Het is grappig om te zien dat ze soms terugkeren om opnieuw langs mij te lopen! De natuur en de eilanden zijn prachtig. De zee, mooie stranden, palmbomen… Paradijselijk!”

In de Maleisische maatschappij neemt school een belangrijke plaats in. Ze geven niet alleen kennis door, maar ook morele waarden. De meeste vakken worden in het Maleis gegeven, maar wiskunde en wetenschappen worden in het Engels gegeven.  Via de verschillende extra activiteiten bouw je vast en zeker een uitgebreide vriendenkring uit.

Voor meisjes is het schooluniform een turquoise schort, een witte blouse of baju kurung en een turquoise sarong. De jongens dragen een lange, groene broek en een wit hemd met witte schoenen en witte kousen.

Inschrijvingsvoorwaarden

  • Bij vertrek ben je nog geen 18 jaar.
  • Bij vertrek zit je nog op de middelbare school.