Vind jouw programma

Kies Programma's:

  • Afrika
  • Azië
  • Europa
  • Latijns-Amerika
  • Noord-Amerika
  • Oceanië

Wat wil jij doen?

Folk college_students-hygge

Universiteit in het buitenland

Combineer hogere studies in eender welk studiegebied met een internationale ervaring. Je nieuwe setting zorgt voor inspirerende nieuwe perspectieven.

23373663089_20fe9ffb34_k

Vrijwilligerswerk

Je kiest je interesseveld – gaande van werken met kinderen tot werken voor het milieu – in een deel van de wereld waar jij in wil werken en van wil leren.

neonbrand-426918-unsplash

Stages

Boost je vooruitzichten op een nieuwe job met een internationale stage in de sector van jouw keuze. Je CV zal veel interessanter worden voor je toekomstige werkgevers.

Wat heb jij de wereld te bieden?

 “Het waren de zeven mooiste weken van mijn leven waarin ik veel gezien heb, veel geleerd heb, maar bovenal een heleboel nieuwe vrienden en een tweede familie bijgekregen heb. Ik zou deze ervaring onmiddellijk opnieuw willen beleven!” 

-Marie werkte als vrijwilliger in een project rond kinderarmoede in Paraguay

Grijp je kans!

“Te weinig plaats om te zeggen dat mijn stage met AFS geweldig was! Een zeer goede begeleiding vóór, tijdens en na de stage, altijd bereikbaar voor belangrijke zaken of voor een babbel, leerrijke stageplaats, mooie stad,… Dus om het zo kort mogelijk te houden, heb ik maar één advies: DOEN!”

Global Competence Certificate

Een internationaal kwaliteitslabel

AFS koppelt een educatief pakket op maat van jongvolwassenen aan haar internationale uitwisselingen. Door deze unieke combinatie van online reflectiesessies, webinars en persoonlijke ontmoetingen word je niet alleen beter voorbereid op jouw avontuur, je schaaft je eigen competenties bij en je verruimt je blik op de wereld én op jezelf!

Je eindigt je periode in het buitenland met een Global Competence Certificaat.
Mensen die hebben deelgenomen aan dit educatief programma, bevestigen dat ze dankzij dit leertraject enkele vaardigheden hebben kunnen ontwikkelen die waardevol zijn in de huidige arbeidsmarkt. De vorming heeft hun carrière vormgegeven en verrijkt.
Je GCC-account zit ingebrepen in de prijs van je programma.​​

Lees meer over de inhoud van de GCC Abroad

De volgende generatie AFS-programma's voor jongvolwassenen

Betrouwbare organisatie. Bewezen parcours.  Levenslange connecties.

Onze programma’s voor 18-plussers worden georganiseerd door een netwerk van gerespecteerde AFS-partners en andere organisaties. Wij helpen je om de juiste internationale formule te vinden om jouw persoonlijke en professionele ambities waar te maken!

Polen IMG_9892

Waar je ook bent, wat je ook doet, iedereen die met AFS op avontuur gaat ervaart het #AFSeffect!

Ervaar het #AFSeffect!

Door jezelf onder te dompelen in een ander land verruim je je blik op de wereld. Een belangrijk onderdeel van de AFS-ervaring is leren hoe je gepast kan omgaan met de verschillen om je heen en de daarbij horende uitdagingen. Zo word jij méér wereldburger, kan jij op jouw beurt bruggen bouwen tussen culturen en een positief verschil maken!

Bovendien leer je jezelf op een andere manier kennen. Het échte leven gebeurt buiten je comfortzone, zeggen wij wel eens. AFS-ervaringen zorgen initieel wel eens voor verwarring en dwingen je om oude veronderstellingen in vraag te stellen. Daardoor krijg je nieuwe inzichten en verrijk je jezelf als persoon. Dat proces noemen wij het #AFSeffect.

Schrijf je in

Groeipakket tijdens je uitwisseling

Kan je als vrijwilliger of student nog je groeipakket behouden? En wat is de procedure om het te behouden? We sommen de belangrijkste informatie voor je op.

Lees meer

Let's get in touch!

Aanmelden

Heb je jouw programma gevonden? Heb je nog vragen? Meld je aan via ons formulier en laat je vrijblijvend informeren! We bespreken de mogelijkheden voor jou en welke volgende stappen je neemt.

Zet de eerste stap

Infomoment

Wil je graag meer weten over de werking van AFS en onze programma’s? Kom dan zeker eens langs bij een (online) infomoment. We vertellen jou graag hoe jij jouw buitenlandavontuur kan waarmaken met AFS.

Bekijk de kalender

Sociale media

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes rond AFS, onze programma’s en onze deelnemers. Regelmatig posten we updates, takeovers, challenges,… en zoveel meer. Ontdek het #afseffect op je feed.

Volg ons op Instagram