Veelgestelde vragen over je uitwisseling

Middelbare schoolprogramma's

Vind op deze pagina de antwoorden op al je vragen over je uitwisseling naar een middelbare in coronatijden. Voor de informatie over je vertrek, de betaling, de voorbereidingen, eventuele annulering en meer kun je terecht bij de FAQ.

Informatie voor minderjarigen

Gap year

Vind op deze pagina de antwoorden op al je vragen over je buitenlandavontuur in coronatijden. Voor de informatie over je vertrek, de betaling, de voorbereidingen, eventuele annulering en meer kun je terecht bij de FAQ.

Informatie voor 18+

Gastgezin worden

Ook in 2021-2022 kan je bij AFS als gastgezin je familie en vrienden mee onderdompelen in een intercultureel avontuur. Lees op onze gastgezinpagina hoe jullie gezin dit jaar op een veilige manier een buitenlandse student kan verwelkomen.

Informatie voor gastgezinnen
In maart 2020 nam het hele AFS-netwerk de moeilijke beslissing om wereldwijd alle studenten terug naar huis te halen. Het was een heftige periode voor iedereen, maar we kregen van verschillende kanten ook hartverwarmende reacties. Onze toekomstige programma's gaan door waar dat mogelijk is. We hebben nu meer zicht op de ontwikkeling van COVID-19 en we houden de overheidsmaatregelen in de gaten. We blijven ons inzetten voor het verderzetten van de programma's.

“Heel erg bedankt aan alle vrijwilligers en medewerkers voor jullie hulp en beschikbaarheid, ook in het weekend en in de hele late uren… Een hele dikke merci!!! Het zijn heel uitzonderlijke tijden, het is o zo jammer dat hun uitwisseling op deze manier verkort werd en moest eindigen. Maar we zijn ook allemaal blij dat onze kinderen terug bij ons zijn! Onze gedachten zijn ook nog bij de studenten en hun families die nog niet konden terug geraken…”

“Gisterenavond konden we onze zoon afhalen en terug thuis verwelkomen. Met gemengde gevoelens over een blij terug thuis zijn en een te snel vertrek uit Colombia. We willen het AFS team bijzonder bedanken en feliciteren met deze ongeziene omvangrijke repatriëringsoperatie. Wat jullie gepresteerd hebben als 1 team is verre van evident. Dit heeft veel inzet, doorzetting en stressbestendigheid vereist. Een super dikke pluim voor jullie allemaal, jullie hebben dit uitzonderlijk gedaan. Heel erg bedankt.”

“Bedankt voor jullie geduld en jullie hulp.”

“Beste team AFS, heel erg bedankt voor de schitterende ondersteuning !!!”

Onze dochter is veilig en wel thuis en terug aan het acclimatiseren (leren omgaan met kou). […] Iedereen hartelijk dank voor alle steun en inspanningen van de laatste weken.”

“Gisteren is onze dochter veilig en wel uit Paraguay aangekomen. De vlucht en de busrit is heel goed verlopen. Het was een blij weerzien in het verre Luik. Hartelijk dank voor alle inspanningen, geduld en goede organisatie om onze studenten terug naar België te krijgen. Het geduld werd beloond!!”

Online programma's

  • AFS Global You Adventurer: Ga op uitwisseling vanuit je vertrouwde omgeving met het AFS Global You Adventurer-programma. Deze tool is een speciale versie van onze Global Competence Certificate. De deelnemers doorlopen op eigen tempo online modules waarin ze kapstokken krijgen aangereikt om te reflecteren over hun ervaring. Ze nemen wekelijks deel aan een webinar waarin ze samen met andere AFS-jongeren van over de hele wereld in gesprek gaan
  • AFS Global You Changemaker.
  • Cursus duurzame ontwikkeling, leiderschap en interculturele competenties. Onze partner GVI heeft een online cursus ontwikkeld met dagelijks live webinars waarmee jongeren al een eerste impact mee kunnen maken. Deze cursus versterkt ook je CV! Je kan de cursus op zichzelf volgen of combineren met een vrijwilligersproject in het buitenland.

AFS in de media

luca-afs

AFSer Luca zou deze zomer naar Mexico vertrekken

Gepubliceerd in Het Nieuwsblad op 16 mei 2020.

Lees het interview met Luca
afs-vrt-corona

AFS bekijkt samen met BuZa hoe zij de jongeren kunnen repatriëren

Gepubliceerd op VRT NWS op 23 maart 2020.

Bekijk het nieuwsitem van de VRT

Hoe en wanneer kun je ons bereiken?

Net als afgelopen maanden plannen wij graag met jou een online oriënterend gesprek. Je plant het gesprek via [email protected]. Vóór het gesprek heb je al een account aangemaakt en je Kennismaking ingediend.


Het AFS-kantoor is geopend van maandag tot vrijdag van 9u tot 17u om een goede dienstverlening te blijven garanderen. Onze staf blijft ook thuis hun best doen om jou op weg te helpen. Je kunt ons bereiken op 015 79 50 10 of via [email protected].

Heb je specifieke vragen of bezorgdheden over je inschrijving? Onze program consultants helpen je graag verder via de Participant Portal en op programconsultant@afs.org.